TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Hungexpo: új tervek, új remények

Hungexpo: új tervek, új remények

Hírek - 2021.02.02

A három évnyitó kiállítást a világhálón lehet megnézni Az AGROmashEXPO-t, Magyarország legnagyobb agrárgépipari szakmai rendezvényét 2021. március 3–6. között, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóját, a FeHoVa kiállítást és a Budapest Boat Show-t pedig 2021. március 18–21. között virtuális formában tekinthetik meg a látogatók.

A Hungexpo rendkívüli, virtuális sajtótájékoztatóján, amelyre február elsején került sor, bejelentették, hogy a korábban tervezett időpontban, de nem a hagyományos módon rendezik meg a három évnyitó kiállítást, mivel a kormány március 1-ig meghosszabbította a Covid-19-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. Így márciusban az online térben találkozhatnak egymással a kiállítók és látogatók.

Nehéz év volt

A virtuális sajtótájékoztatón Ganczer Gábor, a cég vezérigazgatója egyebek mellett elmondta, hogy a zrt. 2020. évi árbevétele az előző évhez képest negyedére esett vissza, és ez a jövedelmezőségen is meglátszott; nagyon szerény eredménnyel tudták zárni a tavalyi esztendőt. Újságírói kérdésre válaszolva a beszélt arról, hogy a cég tavalyi árbevétele több mint 2,7 milliárd forint volt, operatív eredménye pedig 153-155 millió forint. Árbevételben egy digitális kiállítás a fizikai kiállításnak mintegy 20-25 százalékát éri el. Ami 2021-et illeti, abban bíznak, hogy ha az átoltottság eléri a kívánatos szintet, a második fél év már feledtetni tudja a márciusi kiesést. A fejlesztésekről szólva Ganczer Gábor kiemelte a digitális stúdió létrehozását, valamint az applikációfejlesztést, és tervezik, hogy kiegészítő profilként betör a Hungexpo a filmforgatások piacára is, hiszen a pavilonok alkalmasak arra, hogy stúdióként használják őket.

Az áprilisra tervezett Construma építőipari kiállításra vonatkozóan Ganczer Gábor azt közölte, ha a kormány meghosszabbítja a járvány miatt elrendelt korlátozásokat, akkor az áprilisra tervezett Construmát júniusban rendezik meg. Úgy ítélik meg, van esély arra, hogy az eucharisztikus világtalálkozót és a vadászati világkiállítást megtartsák az idén.

Milyen egy virtuális kiállítás?

A tájékoztatón, amelyet a Hungexpo Zrt. új, virtuális stúdiójában tartottak, Tihanyi Klára, a cég stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója a kérdésre így válaszolt: olyan, mint egy fizikai kiállítás, az eladókat és a vevőket egy adott időpillanatban adott helyen összehozzák. Mivel 2021 első negyedévében nem lehet fizikai rendezvényeket tartani, alternatív innovatív platformot teremtenek a partnereknek; a digitális kiállításokhoz az easy virtual fair platformot kínálják.

A virtuális kiállítás online találkozóhelyet biztosít a kiállítók és a látogatók, illetve potenciális partnerek számára. A virtuális kiállításra érkező látogató a chat funkció segítségével azonnali információt kérhet az adott termékről vagy szolgáltatásról. A kiállítók az új technológia segítségével egy időben adhatnak információt, letölthető anyagokat a termékeikről, szolgáltatásaikról az érdeklődőknek. Folyamatosan nyomon követhetik a standot megtekintő látogatók számát, adatait, így bármikor személyre szabott ajánlatot adhatnak nekik. A virtuális rendezvényen nincs belépti díj, a regisztrációt követően térítésmentesen tekinthetik meg a látogatók a kiállítást. A meghirdetett kiállítási napok után további egy hétig látogatható a felület, és a chat funkció kivételével teljes körűen használható.

A kiállítók folyamatosan nyomon követhetik a standot megtekintő látogatók számát, adatait, így bármikor személyre szabott ajánlatot adhatnak nekik.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: kiállítás, Hungexpo, AGROmashEXPO, FeHoVa , Budapest Boat Show
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mezőgépek veteránjai – Egy cseh földműves, a Zetor 3011

A hatvanas években nagyon elterjedt nálunk a csehszlovákiai Zetor traktorgyár többféle típusa. Egyszerű, ...