A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Két egyetemi képzés indul ősztől Kisvárdán

Hírek - 2016.02.11

A turizmus-vendéglátás és a mezőgazdasági mérnök kihelyezett szakokat indítja el idén szeptembertől Kisvárdán a Debreceni Egyetem - közölte honlapján a felső-szabolcsi kisváros önkormányzata.

Két egyetemi képzés indul ősztől Kisvárdán


A településen létrehozott közösségi felsőoktatási képzési központban - a www.felvi.hu oldalon elérhető felvételi tájékoztató szerint - mindkét képzés elérhető lesz államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is. A turizmus-vendéglátás szak nappali és levelező, a mezőgazdasági mérnök szak csak levelező tagozaton indul.
A képzés iránt érdeklődők kizárólag a www.felvi.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek, az ehhez szükséges dokumentumok elektronikus feltöltésének határideje február 15. A felvettek a Debreceni Egyetemmel (DE) állnak majd hallgatói jogviszonyban, és tanulmányaik végén a DE diplomáját kapják meg.
Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára tavaly júliusban jelentette be, hogy - több más város mellett - Kisvárdán közösségi felsőoktatási képzési központ kezdi meg működését 2016 szeptemberében.

Forrás: MTI

Címkék: