A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Csányi Sándor az összevont agrár-felsőoktatásban is megjelent

Hírek - 2021.01.05

A korábbi Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől alapítványi fenntartásban működik tovább. Az alapítványt irányító öttagú kuratóriumban szerepel az OTP elnök-vezérigazgatója is.

Csányi Sándor az összevont agrár-felsőoktatásban is megjelent


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérése alapján a magyar agrárium felemelése iránt elkötelezett, jelentős szakmai, üzleti-vezetői és politikai tapasztalatukkal a meglévő akadémiai tudást gazdagítani képes személyek dolgoznak majd a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumában – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, tagjai Nagy István agrárminiszter, Horn Péter rector emeritus, az MTA rendes tagja, Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja és Lázár János országgyűlési képviselő, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos – áll az MTI hírében.

Az intézményi modellváltást követően, a rugalmas kereteket biztosító struktúrában a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fenntartói jogai egy erre a célra alapított vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek. A kuratórium azon dolgozik majd, hogy az intézmény a modellváltás által biztosított nagyobb mozgástérrel, szabadsággal élve képes legyen megfelelni saját minőségi elvárásainak és a piaci, tudásipari környezet igényeinek is. A kuratórium tagjai komoly tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek az agrárium, a felsőoktatás és az üzlet területén, hatékonyan tudják képviselni az ágazat és az egyetemi polgárok szempontjait. Stratégiai vízióval, pénzügyi és menedzsmenttudással támogatják az intézmény fejlődését, a képzés korszerűsítését – hangsúlyozza az ITM idézett közleménye.

A felsőoktatási intézmény stabil, önálló, fenntartható működéséhez, infrastruktúrájának megújításához rendelkezésre álló pénzügyi támogatás és vagyon 5 campuson több mint 13 ezer hallgató oktatásának színvonalát növeli. A modellváltáshoz fűződő elvárás, hogy a MATE sokszínű képzési palettájára építve, és a hazai agrárgazdaság, -képzés és -kutatás nemzetközi elismertségét növelve, 2030-ra bekerüljön a világ 100 legjobb agrár-fókuszú egyeteme közé.


 


Címkék: felsőoktatás, mezőgazdaság, Csányi Sándor, alapítvány, kuratórium, MATE