TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Új mobilalkalmazás méri a növényvédelmi termékek környezeti hatását

Új mobilalkalmazás méri a növényvédelmi termékek környezeti hatását

Hírek - 2020.12.02

A Corteva Agriscience által fejlesztett IPM Pro alkalmazás segíti a gazdálkodókat a rovarkártevők elleni fenntartható megoldások alkalmazásában.

Egy olyan új mobilalkalmazás vált elérhetővé, amely segíti a termelőket a növényvédelemben és abban, hogy alkalmazkodóképesebb és fenntarthatóbb mezőgazdasági termelési rendszereket alakítsanak ki.

A Corteva Agriscience által fejlesztett IPM Pro alkalmazás használatával – amely a Google Play®-ből és a Apple App Store®-ból is letölthető -, a termelők felmérhetik, hogy milyen hatással lehetnek a hasznos rovarokra és a beporzókra az olyan hatóanyagok, mint az Isoclast™ active, a Spinetoram, a spinozad és a metoxifenozid. Az eszköz információt nyújt a Corteva rovarölőszereinek - köztük a Closer™, a Runner™, az Intrepid™, a Spintor™, a Tracer™, a Success™, a Delegate™ és az Exalt™- biztonságos használatához is.

Európa már most szigorúan szabályozza a növényvédő szerek használatát és figyelemmel kíséri, hogy azok miként hatnak a kártevőkre, a környezetre és a hasznos rovarokra - az IPM Pro alkalmazás éppen ezen a téren nyújt megnyugtató segítséget a gazdálkodók számára. 

Az alkalmazásban a felhasználó kiválaszthat egy haszonnövényt, amely kapcsán részletes információkhoz juthat a releváns kártevőkről, hasznos rovarokról és beporzókról, valamint ezek kezelésére olyan javaslatokat és Corteva megoldásokat kínál az applikáció, amelyek hozzásegítik a gazdálkodókat a bőséges terméshez. Például egy paradicsomtermesztő, aki a Corteva Agriscience szívó kártevők elleni új rovarölő szerét, a Closert használja, az alkalmazás segítségével megbecsülheti a termék hatását valamennyi kulcsfontosságú, hasznos rovarra és beporzóra.

Az alkalmazás kifejlesztése összhangban áll a Corteva Agriscience-nek az alkalmazkodó-képesebb élelmiszer-előállítási rendszerről alkotott víziójával, ahogy azt a vállalat a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában bemutatta. A Corteva elkötelezett aziránt, hogy megteremtse a beporzók és a vadvilág megfelelő élőhelyeinek feltételeit, és ahol szükséges, ott helyreállítsa és megóvja azokat - összhangban egy reális és bőséges élelmiszer-ellátással, amely képes kielégíteni a növekvő világ élelmiszer- és élelmezési igényét. A vállalat 14 stratégiai célja, melyet az elkövetkezendő 10 évben szeretnének elérni, négy alappillérre épül: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok. A célok tükrözik a Corteva vállalását, amely szerint több mint 10 millió hektáron növelik a biodiverzitást fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével és az élőhelyek megőrzésével.

A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy

  • növelje a biodiverzitást – a növények, állatok és mikroorganizmusok változatossága és változékonysága egy élőhelyen vagy egy ökoszisztémában kulcsfontosságú mind a gazdaságok egészséges működése, mind pedig a fenntarthatósági erőfeszítések szempontjából.
  • segítse a beporzók védelmét, amelyek meghatározó szerepet játszanak az egészséges növények termesztésében, amelyekből aztán élelmiszer, rost, étolaj, gyógyszer vagy más termék készül. A világ élelmiszer-termelésének egyharmada függ a beporzóktól, ezek védelme a Corteva Agriscience, mint a termelők és fogyasztók iránt elkötelezett társaság számára, prioritást élvez.

Sylvain Bedel, a Corteva Agriscience Rovarölő és Fonalféregölő szerek (INM) programjának vezetője elmondta: „Az IPM Pro egy kiváló eszköz, amely segítségével a gazdák pontosabb képet kaphatnak a kártevőkről és így célzottan alkalmazhatják ellenük a különböző termékeket. Ez is egy példa a Corteva azon elkötelezettségére, hogy úgy lássa el a termelőket különböző megoldásokkal, hogy közben csökkentse a rovarölő szerek használatának környezeti hatásait, ezzel megfelelve a fenntarthatóbb gazdálkodásra vonatkozó társadalmi elvárásoknak.

„A Corteva elkötelezetten segíti azokat a termelőket, akik egy fenntarthatóbb mezőgazdaságot szeretnének létrehozni, és ez az alkalmazás támogatni fogja őket a hasznos rovarok és beporzók megóvásában, amelyek oly fontosak az ökoszisztémánk számára.”

Ezen felül az IPM Pro letöltésével a termelőknek ingyenes hozzáférésük lesz az IPM Hatás-adatbázisához, amely a világ egyik legátfogóbb adatbázisa, és amely számos növényvédelmi molekulának a biológiai ágensekre és a beporzókra gyakorolt lehetséges mellékhatásait tartja nyilván. A Corteva ezt az évi 500 euró értékű hozzáférést ehhez a hasznos adatbázishoz, ingyen kínálja a termelőknek az új mobilalkalmazás részeként.

Az IPM Pro alkalmazás letölthető a Google Play-ből és az Apple App Store-ból.

Címkék: mobilalkalmazás, Corteva Agriscience™, Corteva, IPM Pro
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Stabil helye van a kukoricának Magyarországon

A vetésidő és a tőszám hatása a termesztés biztonságára és hatékonyságára