A fehéroroszok bevállalták: Belagro 2020

2020.10.19

Miközben Magyarországon óriási vita dúl azon, meg lehet-e tartani a januári AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállítást, addig a fehéroroszok már gyorsan „le is zavarták” a maguk legnagyobb szakrendezvényét. Az MTZ újdonságokat mutatott be, és jó üzleteket kötött.

A fehéroroszok bevállalták: Belagro 2020


A tervezett június eleji időpont helyett szeptember-október fordulóján tartották meg a Belagro mezőgazdasági szakkiállítást, amely Fehéroroszországban az egyik legjelentősebb ilyen rendezvény. Koronavírus-járvány ide vagy oda, 13 országból 300-nál is több kiállító jelent meg idén a 6 napos minszki eseményen, köztük – elkülönített csarnokban – magyar cégek is.

A legnagyobb érdeklődést természetesen a hazai gépek váltották ki, az MTZ például bemutatta a felfrissített Belarus 82-es traktort, míg a Gomselmash két innovatív kombájnnal rukkolt elő. A kiállítás gyümölcsöző üzletek megkötésére is alkalmas volt, az MTZ az oroszországi Omszki területtel 30 traktor leszállításában állapodott meg az év végig, míg 2021 első negyedévében további 90 darab erőgépet fognak eladni ugyanoda. A két fél régi partner, hiszen az MTZ már tavaly is 468 traktort értékesített ebbe a dél-oroszországi régióba.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE