TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,26
USD: 369,47
CHF: 405,17
GBP: 457,03
Hirdetés
A CAUSSADE ellenőrzött őszi kalászos vetőmagjai elérhetők a gazdák számára

A CAUSSADE ellenőrzött őszi kalászos vetőmagjai elérhetők a gazdák számára

Hírek - 2020.09.15

10 éve vagyunk a piacon! Munkatársaink sokat tettek azért, hogy mostanra, amikor újabb nagy lépésre szánta el magát anyavállalatunk, mindenki számára ismertek legyenek a Caussade genetikát hordozó kalászosok. Minőségi vetőmag előállítást, eredményességet hirdető, több francia cég összeolvadásával új cégcsoport jött létre LIDEA néven.

caussade

A cégcsoport értékeinek szerves része lesz a jövőben a CAUSSADE genetika is. Ismert, hogy a cégfúziókat a zavartalan működés érdekében hosszas háttér tevékenység előzi meg, amely azonban nem lehet gátja a folyamatos mezőgazdasági munkának. Esetünkben sincs ez másként. A következő termesztési időszak a magyar gazdák számára változatlan formában zajlik majd a LIDEA struktúra háttérben történő formálódása közepette. És mivel a mezőgazdaságban nincs pillanatnyi megállás sem, így a következő év megalapozása termelési szinten a repcevetésekkel már megkezdődött. Folytatjuk a munkát a hazai és minőségi kalászos vetőmag előállításból származó tételek értékesítésével és ezzel párhuzamosan a jövőt jelentő szaporítóanyag kihelyezésekkel. A kalászos terméseket idén tavasszal szkeptikusan előre jelző hangokra rácáfoltak búzáink a helyenként jócskán 8 t/ha feletti eredményeikkel. A CAUSSADE szálkás és tar búzák az egyedülállóan impozáns TRISMART tritikálé a bevált JUP és új párja a MELIA ősziárpa az utóbbi hetekben megélénkült kalászos piac és a termelői igények kiszolgálására, ellenőrzött minőségben, fémzárolt, csávázott Big-Bag zsákokba a raktárakban már elérhetőek a magyar gazdák számára.

hozamterkep

A betakarítási eredményeket visszaigazoló lendületes kereslet mutatkozik többek között a szálkás kalászú extra bőtermő SOFRU búzára, mely több éve példája annak, hogy a nagy termés és a minőség elérhető egy azon fajtával. A SOFRUtalaj, éghajlat és technológiai rugalmassága termelői szabadságot biztosít a hozamot szem előtt tartó és a nagyobb input ráfordítással minőségibb gabonatermesztéssel foglalkozók számára is.

Miközben az elmúlt években a nagy 8-9 -10 t/ha teljesítő képességű SOFRU, a Fusarium toleráns SOLVEIG, a rusztikus megjelenésű, stabil termőképességű SOBBEL iránt folyamatosan nőtt a kereslet, párhuzamosan jelen volt/van a piacon a malmi minőségre nemesített SORRIAL CS és az idei évtől már nagyobb tételben rendelkezésre álló bőtermő, de emellett B1-B2 malmi minőségre is alkalmas, magas HL súlyú, erősen viaszos levélzetű és kitűnő szárazságtűrésű legújabb Caussade búza generáció tagjai is. Így figyelemreméltó a rozsda betegségekkel szintén erősen toleráns, de emellett a levéltetvek által terjedő mosaic Virussal szemben rezisztens FLAVOR CS is. A magas terméspotenciállal bíró FLAVOR CS korai kalászolású szálkás búza, mely rugalmas vetésidővel vadas és vadmentes területekre egyaránt ajánlott. A tar kalászú, Cercosporella toleráns SOPHIE CS magas fehérje és sikér tartalma, intenzív termesztés esetén már 200-220 kg/ha vetőmagmennyiséggel realizálható. Egyre nagyobb gondot okoz az országszerte a vadak nagy száma és az azzal járó állomány taposás, rágások okozta kár. A nem csak a vadjárta területekre ajánlott szálkás, kiválóan bokrosodó SOMTUOSO és MONTCRISTO CS fajták neve megjegyzésre azért is érdemes, mert utóbbi búzáink magas szintű Septoria, Fusarium, lisztharmat toleranciával biztosítják a minőségi és gazdaságos hozamszintet. Míg a MONTECRISTO és a SOPHIE CS érésideje, kalászhányása korai, addig a szinte minden szinten erőteljesen betegségtoleráns SOMTUOSO a középérésű csoport tagja.


;feature=youtu.be">

;feature=youtu.be

A takarmánygabona csoportba tartozó árpa és tritikálé szortimentet is évek óta a hazai termesztési igényekhez igazítja a CAUSSADE. A JUP ősziárpa már a klasszikusok közé tartozik. Választékbővítésként bevezetésre került a különösen erős betegségtoleranciával bíró és a standardok értékeit meghaladó fehérjetartalmú MELIA őszi árpa. Hazai és németországi fajtaösszehasonlításban a a MELIA 103%-os terméstöbbletet produkált, kiváló beltartalmi mutatójú szemtermés és stabil, jól hasznosítható szalmatömeg mellett.

A másik nagy kalászos takarmánycsoportba tartozó TRISMART tritikálénk megjelenésében, beltartalmi értékeit, hozamszintjét és állománystabilitását, szárszilárdságát tekintve is a hazai kínálat élvonalába tartozik. Ezt az ebben a szegmensben előállított hazai vetőmagmennyisége is visszaigazolja.

Tehát egy szónak is száz a vége! Akár a nagy hozamot, akár a minőségi bő termést célozzuk meg szálkás vagy tar búzával, takarékos, betakarítási energiaráfordítást igénylő alacsony, vagy rusztikus szalmaszárú kalászossal- FIGYELEM! - a CAUSSADE kalászosaival minden termelői elképzelés megvalósulhat!

Fehér Gyöngyi
Fejlesztési felelős

 

Címkék: búza, kalászos, vetőmag, árpa, őszi búza, őszi árpa, CAUSSADE, LIDEA
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Vertikális farmok® – Így érhetsz el 239-szer nagyobb hozamot

A hazai precíziós gazdálkodás pozícióinak erősödését, technológiai fejlődését és elterjedését mutatja, hogy az ...