TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
BASF felvásárolja az L-glufozinát-ammónium, szabadalommal védett technológiát az AgriMetis™-től

BASF felvásárolja az L-glufozinát-ammónium, szabadalommal védett technológiát az AgriMetis™-től

Hírek - 2020.09.15

A Glu-L™ az eddigieknél is fejlettebb, nagy töménységű gyomirtó termék, és akár 50%-kal csökkenti a termékből szükséges mennyiséget.Új gyártási eljárás széles körű szabadalmi védelemmel.A BASF a felvásárlás révén új eszközzel veheti fel a harcot az ellenálló gyomnövényekkel szemben, ami tovább erősíti versenyképes helyzetét a növényvédelmi ágazatban.

Hirdetés

A BASF felvásárolta az L-glufozinát-ammónium szabadalommal védett Glu-L™ technológiát az AgriMetis™-től. E vállalat vezető szerepet tölt be a növényvédelem biotechnológiai innovációs fejlesztésének területén, és a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója ezzel a tökéletesített technológiával még hatékonyabb terméket kínálhat ügyfeleinek a nem kívánt gyomok elleni védekezéshez.

A növényvédelem és a vetőmagok globális piaca a lakosság számával együtt növekszik, és egyre fontosabbá válik a természeti erőforrások megőrzése, valamint a fogyasztók átláthatóságra és élelmiszer-biztonságra vonatkozó igényeinek kielégítése.
A Glu-L™ mindezekhez jelentős mértékben hozzájárul. A mai glufozinát termékek aktív L-glufozinát-ammóniumból és inaktív D-glufozinát-ammóniumból állnak. Az új technológia segítségével ez utóbbi alakul át aktív L-glufozinát-ammóniummá. Az új termék ennek köszönhetően jóval hatékonyabb lesz. A gyomirtás hatékonysága legalább azonos szintű a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható glufozinát termékekével, a termelők pedig akár 50%-kal is csökkenthetik a kijuttatott növényvédőszerek szükséges mennyiségét. Ez a változás a termelők és az ágazat számára egyaránt jelentősen csökkenti majd a működési költségeket, így a termék kijuttatása és alkalmazása még fenntarthatóbbá válik, a jelenlegi megoldásokhoz képest. A BASF az új technológiára vonatkozó átfogó szabadalmi oltalom jóvoltából a következő évekre megszilárdítja versenyhelyzetét a piacon. Az új termék jelenleg bejegyzés alatt áll az Egyesült Államokban, ahol várhatóan a következő években kerül piacra. A tervek szerint más régiókban is hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet majd.

„Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy továbbfejlesszük glufozinát-ammónium-portfóliónkat. Ez igen fontos a jövőnk szempontjából, ugyanis ügyfeleinknek a lehető legjobb támogatást kívánjuk nyújtani az egyre gyorsabban kialakuló ellenálló gyomokkal szembeni küzdelemben” – nyilatkozta Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági Megoldások elnöke.

A BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója folyamatosan frissíti portfólióját a jelentős befektetéseknek köszönhetően, és olyan új megoldásokat kutat, amelyek a gazdálkodók, a környezet és a társadalom számára egyaránt előnyösek.

Címkék: BASF, L-glufozinát-ammónium
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kukoricarozsda (Puccinia sorghi) - A kukorica gombabetegségei ...

A kukoricarozsda (Puccinia sorghi) Magyarországon általában nem okoz számottevő terméskiesést, de egyes ...