TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
A húsüzemi alkalmazottak fele betegen dolgozik?

A húsüzemi alkalmazottak fele betegen dolgozik?

Hírek - 2020.09.01

A húsüzemek a koronavírus-járvány terjedésének veszélyes gócpontjaivá váltak szerte a világban. Sok dolgozó nem tűnik betegnek, ezáltal viszont fertőzést terjesztenek.

A húsüzemekkel nem az a legfőbb gond, hogy sokan dolgoznak bennük, viszonylag sűrűn összezsúfolva, hanem az, hogy a fertőzött egyének több mint fele tünetmentes, ezáltal könnyen tovább tudják adni a vírust társaiknak. Egy írországi vizsgálat szerint a betegek 59 százaléka teljesen egészségesnek érzi magát, így csak folyamatos szűrővizsgálatokkal lehetne őket távol tartani a munkahelyüktől.

Az arány egyébként nem számít különlegesnek, hiszen globálisan ilyen értékek tapasztalhatók, ráadásul gyakran előfordulnak „hamis” pozitív eredmények is, ami szintén nem könnyíti meg az elkülönítés sikerességét. A húsüzemi dolgozók esetében ráadásul rengeteg ingázót, illetve munkásszállón élőt találhatunk, a sok emberrel való napi érintkezés pedig szintén megnöveli a fertőzés veszélyét. Aki az egyik nap még egészséges, másnapra – tudtán kívül – könnyen vírushordozóvá válhat.

Írországban meglehetősen szigorú szabályok szerint végzik a húsüzemek rendszeres ellenőrzését, augusztusban például 23 látogatás közül 22-t rajtaütésszerűen, előre bejelentés nélkül hajtottak végre. Ez nagy változás a tavaszhoz képest, amikor csupán a vizsgálatok negyedénél nem jelezték pár nappal korábban a hatóságok az érkezésüket.Címkék: húsüzem, vizsgálat, járvány, fertőzés, koronavírus, tünetmentesség 
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Növényvédelmi gépek és permetező drónok kötelező ...

A növényvédelmi gépeket – ide értve a permetező drónokat – gyártó és/vagy forgalmazó vállalatokat ...