Tökéletesen kerek kombájnabroncsot alkotott a Continental

2020.07.13

Kifejezetten kombájnokhoz fejlesztett gumiabroncsot dobott piacra a közelmúltban a Continental. A német vállalat CombineMaster névre keresztelte a terméket, amely egy sor innovatív tulajdonsággal rendelkezik.

Tökéletesen kerek kombájnabroncsot alkotott a Continental


Legérdekesebb része a perem, ez ugyanis egyetlen acélhuzal szálból van feltekercselve (akár 100-szor is körbetekerik vele az abroncsot), a kemény gumiból készült peremvédő pedig az egész peremrészt beborítja a könnyebb felszerelés és a hosszabb élettartam érdekében. Az abroncs az innovatív megoldások révén még akkor is megtartja alakját, ha alacsonyabb levegőnyomással használják, ezáltal pedig kevésbé terheli a talaj szerkezetét.

A két félből összeállított vulkanizáló formának köszönhetően az új abroncsok századpontossággal tökéletesen kerek formával rendelkeznek. A hatszögletű acélmag huzal egyszerre biztosít kiváló alaktartást és kellő rugalmasságot. A karkasz szövetváza a szabadalmaztatott N.flex speciális nejlonanyagból készül, amely elég rugalmas ahhoz, hogy elnyelje a gumiabroncsot érő erőhatásokat, majd maradandó deformáció nélkül visszanyerje eredeti alakját.

Kombajn Continental 2

A D.fine speciális mintázat révén a mintázati blokkok megnövelt felfekvési felülettel rendelkeznek, így kiemelkedően sima az abroncs futása, ami a közlekedésbiztonságot is növeli. A 32 és 38 colos méretben elérhető CombineMaster abroncsok előnyeit különösen az első tengelyen érzékelhetik a gazdák, ahová nagyobb géptömeg és nyomaték koncentrálódik. Vonulás közben az abroncsok meglepően magas hőmérsékletre hevülnek fel, így amikor a kombájn egész éjszaka áll, az abroncsok a parkolópozícióban elnyert lapos formát veszik fel és tartják meg, amitől másnap kellemetlen rezgéseket érezhet a kezelő az ülésben. A CombineMaster viszont a legszélsőségesebb viszonyok közt is maximálisan alaktartónak bizonyul.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE