TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
A Corteva Agriscience bejelentette  a mezőgazdaság alkalmazkodóképességének növelésére megfogalmazott, 2030-ig szóló fenntarthatósági célkitűzéseit

A Corteva Agriscience bejelentette a mezőgazdaság alkalmazkodóképességének növelésére megfogalmazott, 2030-ig szóló fenntarthatósági célkitűzéseit

Hírek - 2020.06.02

A fenntarthatósági törekvések kiterjednek a gazdálkodókra, a termőföldre, a helyi közösségekre és a vállalat működésére is A Corteva Agriscience bejelentette az elkövetkezendő 10 évre szóló kötelezettségvállalásait a fenntarthatóság előmozdítására a globális élelmiszerellátási rendszer minden területén.

A célkitűzések számos kezdeményezést tartalmaznak, kiterjednek a gazdálkodókra, a termőföldre, azokra a közösségekre, ahol az alkalmazottak és az ügyfelek élnek és dolgoznak, valamint a vállalat saját működésére is. A kezdeményezések közt szerepel többek között a talaj egészségének javítása, a gazdaságok termelékenységének növelése, valamint előrelépés az éghajlatváltozás, a vízgazdálkodás, a biológiai sokféleség, az ellátási lánc átláthatósága és a munkavállalók biztonsága terén.

„A küldetésünk, hogy a teljes mezőgazdasági ágazatot jobb, fenntarthatóbb termelés felé vezessük világszerte, nagyobb jelentőséggel bír most, mint valaha" - mondta a Corteva Agriscience vezérigazgatója, James C. Collins, Jr. „Úgy gondoljuk, hogy nincs megfelelőbb idő arra, hogy elkötelezzük magunkat az élelmiszerforrásaink védelme és megőrzése, a közösségeink gyarapodásának elősegítése mellett. Támogatjuk azokat, akik mindannyiunk ellátásáról gondoskodnak.”

„A kitűzött célok – amelyek tükrözik a vállalat méretét és súlyát -, kiemelten összpontosítanak a mezőgazdaságra, valamint a gazdálkodókkal és a mezőgazdasági értéklánc összes szereplőjével kialakított szoros kapcsolatra” - mondta Anne Alonzo, a Corteva Agriscience rangidős alelnöke, külső kapcsolatokért és a fenntarthatóságért felelős vezető. „A fenntarthatóság kérdése nem újdonság a Corteva számára. A mostani bejelentésünk valójában egy nyilvános elköteleződés 14 konkrét és mérhető célkitűzés mellett, amely segíti a gazdálkodók fenntartható működését, megóvja a földjeinket és a természeti erőforrásokat, fejleszti a közösségeinket és segítik működésünket.

A Corteva 10 évre szóló kötelezettségvállalásai közt szerepel, hogy eszközt és képzést biztosít a terméshozamok stabilitásának javításához, az input anyagok optimalizálásához, az éghajlati változásokkal szembeni ellenállóképesség javításához. A kötelezettségvállalások kiterjednek a talajegészség, a vízgazdálkodás és a biodiverzitás területére is. A Corteva célja, hogy támogatást és védelmet nyújtson a munkavállalóinak és mindazoknak, akik részei az élelmiszertermelő rendszernek és a tágabb értelemben vett mezőgazdasági közösségnek. A társaság vállalja, hogy üzleti tevékenysége során innovatív képességeivel is támogatja a fenntarthatóságot, kidolgozza klímastratégiáját, fenntartható csomagolást használ és nagyobb súlyt fektet telephelyein a fenntarthatósági kérdésekre.

A Corteva 2021-től kezdődően éves fenntarthatósági jelentést készít az elért eredményekről. A 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntarthatósági célokról tovább információ a sustainability.corteva.com oldalon található.

A vállalat 2030-ig szóló fenntarthatósági céljai közé többek között az alábbiak tartoznak:

A mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok:

1. Képzést biztosítani 25 millió termelő számára a talaj egészségéről, a tápanyagokról és a vízgazdálkodásról, valamint a termelékenység növelésének bevált módszereiről.
2. Támogatni 500 millió mezőgazdasági kistermelőt a termelési hatékonyságuk és jövedelemtermelő képességük javítása, valamint a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok elterjesztése érdekében.
3. Olyan vezetői rendszereket tervezni és bevezetni, amelyek különböző méretű mezőgazdasági vállalkozásokat tesznek képessé arra, hogy fenntartható módon növeljék a terméshozamukat 20%-kal 2020-hoz képest, és ezzel egyidejűleg 20%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását a növénytermesztési rendszerekben, ugyancsak 2020-hoz viszonyítva.

A termőföld javát szolgáló célok:

4. 2030-ig javítani a talaj egészségét a globális mezőgazdasági földterület 30 millió hektárján.
5. Támogatni a mezőgazdasági termeléssel összefüggő vízgazdálkodás fejlesztését: fel kell gyorsítani a nitrogénfelhasználás hatékonyságának javítását a világ mezőgazdasági termőterületein; csökkenteni kell a vízfogyasztást, miközben elő kell segíteni a hozam növekedését a vetőmagtermesztés 2,5 millió hektárján és a vízellátási problémákkal küszködő mezőgazdasági területeken 2020 és 2030 között.
6. Világszerte növelni a biodiverzitást több mint 10 millió hektár legelőn és természetes ökoszisztémában, fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével és az élőhelyek megőrzésével.

A közösségek javát szolgáló célok:

7. Fenntartani a Corteva létesítményeiben és a mezőgazdaságban dolgozók biztonságát.
8. Több hatáskört adni a nőknek, lehetőséget kell adni a fiataloknak és együtt kell működni a közösségekkel a világon mindenütt, ahol a Corteva Agriscience alkalmazottai és fogyasztói élnek és dolgoznak.
9. Globális szinten egymillió alkalmazotti munkaórát felajánlani az emberek és közösségek támogatására.
10. Növelni a mezőgazdasági termelőktől a fogyasztókig terjedő ellátási lánc átláthatóságát olyan digitális eszközök használatával, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodóknak, hogy ezáltal hozzáadott értéket teremtsenek a mezőgazdasági piacokon, az élelmiszerrendszerekben és a közösségekben.

A vállalat működésére vonatkozó célok:

11. Gondoskodni arról, hogy 2025-ig minden új termék megfeleljen a fenntarthatósági kritériumoknak.
12. 2021. június 21-ig klímastratégiát kell készíteni a GHG protokoll szerinti közvetlen, közvetett és egyéb közvetett (Scope 1, 2 és 3) kibocsátások szabályozására, amely tartalmazza a kibocsátás-csökkentési célértékeket is.
13. 2030-ig el kell érni az újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyag kizárólagos alkalmazását.
14. Minden telephelyen fenntarthatóbb működést kell megvalósítani a hulladék csökkentése, a vízvédelem és a fokozott biodiverzitás révén.

 

cortevalogo min

Címkék: mezőgazdaság, termőföld, fenntarthatóság, Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A napraforgó állományszárítása

A napraforgó fontos kultúrája a hazai szántóföldi növénytermesztésnek, vetése a mind szárazabbá váló termesztési ...