A John Deere felújításai megduplázzák a gépek élettartamát

2020.05.12

Az öreg, sok ezer üzemórás gépek cseréje sohasem olcsó mulatság. Egy új masina vásárlása helyett azonban költséghatékonyabb megoldást is választhatnak a gazdák: a felújítást.

A John Deere felújításai megduplázzák a gépek élettartamát


A John Deere azzal a céllal hozta létre Powertrain ReLife Plus programját, hogy meghosszabbítsa a felhasználóknál lévő gépei életét. Ez elsősorban a dömperekre, dózerekre, markológépekre, földnyesőkre (szkréperekre) lett kitalálva, de akár a kerekes rakodók is újjászülethetnek a szakemberek kezei alatt.

Missouri állam nyugati részén például egy olyan partnercégnek nyújtott segítséget a John Deere, amely közel 70 rakodógéppel rendelkezik, kölcsönzés céljából. Eddig már három darab 824K homlokrakodót újítottak fel számukra, és éppen most vettek kezelésbe egy 724K modellt. A munkát tüzetes átvizsgálással kezdik, amely során feltérképezik a cserére, javításra szoruló egységeket a hengerfejektől a kontrollereken át a különféle kábelkötegekig.

A felújítás nagyjából 15–17 ezer üzemóra után válik indokolttá, és a John Deere kalkulációja szerint a gépek ezáltal újabb 15 ezer munkaóra teljesítésére válnak alkalmassá. A felhasználók tehát úgy juthatnak „újszerű” állapotban lévő masinákhoz, hogy egy új gép beszerzési költségének csupán a felét fordították rá. A felújítás átlagosan egy hónapot vesz igénybe, olyan alkatrészekkel, amelyekre az amerikai gyártó egy év garanciát ad.
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE