A John Deere bespájzolt alkatrészekből

2020.04.07

A koronavírus járvány következtében egyre több mezőgépgyár áll le ideiglenesen Európában is, ám úgy tűnik, hogy a gazdáknak az alkatrész-ellátás miatt nem kell aggódniuk. A John Deere 300 ezer alkatrészt tárol a németországi elosztó központjában.

A John Deere bespájzolt alkatrészekből


A John Deere a globális járvány okozta vészhelyzetben is igyekszik kézben tartani a dolgokat, folyamatosan figyelemmel követi az egyes országok intézkedéseit, hogy a termelési láncában minél kevesebb fennakadás történjen. Az amerikai gyár- és gépmúzeum-látogatásokat természetesen már jó ideje felfüggesztették, a termelés azonban egyelőre szinte zavartalan, csupán a dubuque-i (Iowa állam) üzemben függesztették fel március 30-tól a munkát, ahol építőipari és erdészeti gépeket készítenek.

A készletek a John Deere európai – németországi – alkatrész-elosztó központjában is fel vannak töltve, ahol (a Profi.co.uk szaklap információi szerint) több, mint 300 ezer tétel sorakozik a polcokon, és a legkisebb csavartól a 10,7 méteres ürítőcsigáig minden megtalálható. Az ellátás egyelőre zavartalan, és készlethiánytól sem kell tartani, éjszakai repülőjáratokon még Angliába is időben eljutnak a megrendelt alkatrészek.

A John Deere-nek részben szerencséje is volt, hiszen az év ezen szakában, a szezonkezdet előtt mindig tervszerűen feltölti raktárait, ami a járvány kirobbanásakor kapóra jött. Ráadásul több helyen tárolási kapacitásbővítést hajtott végre az elmúlt időszakban, ami szintén kifizetődő beruházásnak bizonyult. A vállalat munkatársai pedig a JDLink távfelügyeleti rendszeren keresztül anélkül tudnak segítséget nyújtani a bajba jutott gazdáknak, hogy személyesen kiszállnának a helyszínre.
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE