A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Kijárási korlátozás: traktorosok, dolgozni lehet!

Kijárási korlátozás: traktorosok, dolgozni lehet!

Hírek - 2020.03.27

Március 28-tól (szombat) szintet lépett a koronavírus járvány miatti magyarországi helyzet, hiszen két hétig – április 11-ig – kijárási korlátozást rendeltek el. Mit jelent mindez a mezőgazdaságban dolgozók számára? Összefoglaljuk:

Kijárási korlátozás: traktorosok, dolgozni lehet!


– A lakóhely, tartózkodási hely, magánlakás elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor!
– Figyelem, a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység alapos indoknak számít, akárcsak az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás!
– Az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás szintén megengedett!
– Engedélyezett a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat!
– Megengedett a piacon, a helyi termelői piacon történő vásárlás,
az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,
a dohányboltban történő vásárlás!
– Engedélyezett a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele!
– Szintén megengedett az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása!

– A 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat kizárólag 9.00 és 12.00 óra közötti időben látogathatja! 65 évnél fiatalabbak ekkor nem tartózkodhatnak a felsorolt helyeken!
– Tartson a másik embertől legalább 1,5 méter távolságot, vagyis ne vigyen magával senkit a traktorfülkében!
– Vendéglátó üzletben huzamosan tartózkodni tilos, de ételt-italt elvinni lehet!
– Egészségügyi ellátás bármikor igénybe vehető!
– Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege 5000 forint, legmagasabb összege 500 ezer forint!


Címkék: korlátozás , koronavírus

KIEMELT HÍREK

Kiskert Kárkép - 2023.02.19

Hiába a nagy kert, ha nem jó fekvésű, vagy a nap nagy részében beárnyékolja a szomszéd háza? Természetesen ekkor sem kell csüggednünk, van megoldás!

Kiskert Kárkép - 2023.02.17

A hazai gasztrokultúránk meghatározó növénye a burgonya. Elkészítésének módjait a magyar társadalom párszáz év alatt tökéletesre fejlesztette.

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Agrárgazdaság - 2023.03.27

A természetes vizeinket egyszerre kell védeni és használni. Ezt szolgálja az az uniós előírás is, miszerint 2023 végéig a magyar gazdáknak is be kell jelenteniük az engedély nélkül ...

Gépesítés - 2023.03.23

Egy 1984-es évjáratú, nagyon jól karbantartott, 125 lóerős Mercedes-Benz MB Trac 1300-as traktort kínálnak eladásra az ausztriai St. Wolfgang im Salzkammergut-ban. Habár az MB Trac ...