A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Amalgerol® Starter – az erős kezdés

Amalgerol® Starter – az erős kezdés

Növényvédelem - 2021.04.22

A növények optimális fejlődésének, megfelelő kondíciójának, ellenálló képességének alapfeltétele a harmonikus tápláltsági állapot. Sokszor halljuk a szakemberek körében, hogy „kinőtt a foga alól”, amikor egy fiatal növényállományt a gyors és egyöntetű fejlődésének köszönhetően már nem tudják a kártevők számottevően károsítani.

Amalgerol® Starter – az erős kezdés


Egy vontatott, egyenetlen kelésű növényállományban nemcsak a kártevők, hanem az ezen időszakban fellépő aszályos periódus vagy hirtelen kialakult belvíz is nagyobb kárt okoz, mint egy gyorsan és egyöntetűen fejlődő állományban.

A vetéssel egy menetben a maghoz szórt mikrogranulált startertrágya a növények egyedfejlődésének legkritikusabb szakaszában, csírázáskor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb tápelemeket. A startertrágyázás elsődleges célja a gyors kelés és az erőteljes gyökérnövekedés biztosítása az egyedfejlődés kezdeti szakaszában azáltal, hogy ebben az időszakban megfelelő mennyiségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort biztosítunk a csírázó növénynek. Ha a könnyen felvehető tápanyagokat tartalmazó műtrágya nem a csírázó mag közvetlen környezetében van, a starter hatás nem érvényesül. Ennek érdekében a műtrágyát az elvetett maggal egy sorba mikrogranulátum-adapterrel kell kijuttatni.

AMALGEROL Starter kicsiAz Amalgerol® új, szilárd fejlesztése az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya. Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket. A gyors gyökérképződést elősegíti 
a magas, könnyen felvehető foszfor-, cink- és kéntartalma. Magas káliumtartalma javítja 
a sejtek áteresztőképességét, ami elősegíti 
a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal 
a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését. Az Amalgerol® Starter (4% N; 24% P₂O₅; 2% K₂O; 1,25% S; 2% Zn; 5% Amalgerol® Essence) különlegessége, hogy 5%-os keverékarányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, ami hígítatlanul, 100%-ban van jelen a termékben, elősegítve a talaj mikrobiológiai életét, 
a tápanyag-feltáródást és ezáltal a nö­vény fejlődését. Különleges tulajdonsága, hogy a növények biokémiai folyamataihoz nélkülözhetetlen, esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania az előállításukhoz, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, termésmennyiségének és -minőségének növelésére fordítódik.

Az Amalgerol® Starterben a tápele­meket tartalmazó mikrogranulált műtrágya mellett fajsúly-egalizálással (homogenitás) az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációja van jelen a 20 kg-os kiszerelésben. Az Amalgerol® Starter dózisa: 10–20 kg/ha.

Az Amalgerol® Starter egy bio­­lógiai hatékonyságú mikrogra­nu­lált startertrágya. Ebben a szegmensben az egyetlen termék, amely Amalgerol®-t tartalmaz. Emiatt az Amalgerol® Starter alkalmazásával minden olyan talajhatás érvényesül, amelyet az Amalgerol® esetében már tapasztalhatunk. Sőt az Amalgerol® Essence-ben található aminosavak tovább fokozzák a hatékonyságot.

Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket, az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, valamint esszenciális aminosavakat.

www.hechta.hu

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 


Címkék: növénykondicionáló , startertrágya, Amalgerol® Essence , Hechta Kft., Amalgerol® Starter

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...