virsli

Nagy virslivizsga: nem minden termék felelt meg

Szilveszteri kedvenceinket, a virsliket értékelték különböző szempontok alapján az év vége előtt. Nem mindegyik bizonyult megfelelőnek, némelyik (jelöletlenül) allergéneket is tartalmazott.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriuma 22-féle virslit vett górcső alá decemberben, s ezek közül 2 termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól. Az ellenőrzés a húsipari termékek fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára, valamint szójamentességére terjedt ki. Az 500 g kiszerelésű Dárdás baromfi virsli a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalomnak nem felelt meg, míg a 250 g kiszerelésű Merian Foods füstölt baromfi virslinél a címkére nem írták rá, hogy szóját is tartalmaz, amely allergén összetevő.

Egy másik vizsgálat során hámozott és műbeles sertés virsliket kóstoltak végig Magyarország egyik legolvasottabb teszt hírforrása, a Maradok a pénzemnél blog munkatársai. Illat, állag és íz szempontjából értékelték a termékeket, s a teszt végén még rangsort is felállítottak közöttük. A szubjektív fogyasztói bírálat során a legjobbnak a Pick Pickolino virsli bizonyult (8,1/10 pont), másodiknak a Spar frankfurti virsli (7,7/10 pont), a harmadik pedig a Lidl Dulano sertés készítmény lett (7,5/10 pont). További eredmények a blogon.



Szerző: AgrárUnió, Fotó: MTI/Rosta Tibor

Tags: élelmiszer, teszt, ITM, virsli, allergének

Kapcsolódó cikkek

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom