Iratkozzon fel hírleveleinkre, hogy naprakész, gazdálkodásához létfontosságú tartalmakhoz juthasson!
Hírek - 2019.12.30
Szilveszteri kedvenceinket, a virsliket értékelték különböző szempontok alapján az év vége előtt. Nem mindegyik bizonyult megfelelőnek, némelyik (jelöletlenül) allergéneket is tartalmazott.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriuma 22-féle virslit vett górcső alá decemberben, s ezek közül 2 termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól. Az ellenőrzés a húsipari termékek fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára, valamint szójamentességére terjedt ki. Az 500 g kiszerelésű Dárdás baromfi virsli a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalomnak nem felelt meg, míg a 250 g kiszerelésű Merian Foods füstölt baromfi virslinél a címkére nem írták rá, hogy szóját is tartalmaz, amely allergén összetevő.
Egy másik vizsgálat során hámozott és műbeles sertés virsliket kóstoltak végig Magyarország egyik legolvasottabb teszt hírforrása, a Maradok a pénzemnél blog munkatársai. Illat, állag és íz szempontjából értékelték a termékeket, s a teszt végén még rangsort is felállítottak közöttük. A szubjektív fogyasztói bírálat során a legjobbnak a Pick Pickolino virsli bizonyult (8,1/10 pont), másodiknak a Spar frankfurti virsli (7,7/10 pont), a harmadik pedig a Lidl Dulano sertés készítmény lett (7,5/10 pont). További eredmények a blogon.
Szerző: AgrárUnió, Fotó: MTI/Rosta Tibor
LEGOLVASOTTABB HÍREK
Külön hozzájárulás szükséges a viselkedésalapú cookie-k használatához. A hozzájárulást aktív magatartással kell megadni (pl. üres checkbox bepipálása, OK gomb). Ha nem járul hozzá, legyen egy NEM, NEM JÁRULOK HOZZÁ lehetőség. Az érintettnek lehetőséget kell biztosítani, hogy a hozzájárulását később visszavonja (pl. a profil oldalon, vagy felugró ablakban).
A weboldal működését biztosító alapvető cookie-k (pl. nyelv, kosár, session, felhasználói környezet stb.) esetén nem szükséges hozzájárulást kérni!