A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Nagy virslivizsga: nem minden termék felelt meg

Hírek - 2019.12.30

Szilveszteri kedvenceinket, a virsliket értékelték különböző szempontok alapján az év vége előtt. Nem mindegyik bizonyult megfelelőnek, némelyik (jelöletlenül) allergéneket is tartalmazott.

Nagy virslivizsga: nem minden termék felelt meg


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriuma 22-féle virslit vett górcső alá decemberben, s ezek közül 2 termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól. Az ellenőrzés a húsipari termékek fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára, valamint szójamentességére terjedt ki. Az 500 g kiszerelésű Dárdás baromfi virsli a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalomnak nem felelt meg, míg a 250 g kiszerelésű Merian Foods füstölt baromfi virslinél a címkére nem írták rá, hogy szóját is tartalmaz, amely allergén összetevő.

Egy másik vizsgálat során hámozott és műbeles sertés virsliket kóstoltak végig Magyarország egyik legolvasottabb teszt hírforrása, a Maradok a pénzemnél blog munkatársai. Illat, állag és íz szempontjából értékelték a termékeket, s a teszt végén még rangsort is felállítottak közöttük. A szubjektív fogyasztói bírálat során a legjobbnak a Pick Pickolino virsli bizonyult (8,1/10 pont), másodiknak a Spar frankfurti virsli (7,7/10 pont), a harmadik pedig a Lidl Dulano sertés készítmény lett (7,5/10 pont). További eredmények a blogon.


Szerző: AgrárUnió, Fotó: MTI/Rosta Tibor


Címkék: élelmiszer, teszt, ITM, virsli, allergének

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...