TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
CLAAS: bővül a kukorica-adapterek kínálata

CLAAS: bővül a kukorica-adapterek kínálata

Hírek - 2019.11.02

Az új kivitelű ORBIS 450 és a nagytárcsás ORBIS 600 adapterekkel a CLAAS JAGUAR kukoricaadapter-kínálata ismét bővült. Jellemzőjük az optimális anyagáram, a nagy hatékonyság és a biztos működés.

Az új, 6 méter munkaszélességű ORBIS 600 nagy tárcsákkal van szerelve, ezzel a középmagas és magas növésű kukorica betakarításához a legalkalmasabb eszköz. Az ORBIS 450 a 4,5 méter munkaszélességgel egészíti ki az új adapter-generációt. Már 2018-ban bemutatta a CLAAS az ORBIS 600 SD-t kis tárcsákkal az alacsony és középmagas kukoricához, illetve az ORBIS 750-et. Minden modell V-formájú anyagáramot biztosít a legmegbízhatóbb működéssel, még változó kukoricaállományban is. A kések előtt elhelyezkedő, újratervezett szárterelő ujjak biztosítják a termény veszteségmentes felvételét. A sorválasztó csúcsokat fekvő kukoricában le lehet szerelni. Az új, sarló alakú éllel ellátott vágótárcsák a legjobb vágásminőséget biztosítják minden termény esetén.

Az új lengőkeret-kialakítás a termény központosított szállítását biztosítja a JAGUAR előtömörítő hengereihez. A stabil részegység optimálisan veszi fel az adapter súlyát és erőhatásait. A betakarítási körülményeknek megfelelően kétféle pozícióban lehet beállítani az adapter vágási szögét. Az AUTO CONTOUR aktív keresztirányú talajkövetés az egyenetlenségeket küszöböli ki, és a teljes munkaszélességben pontos vágásmagasságot biztosít. Ez a rendszer az ORBIS 750 adapternél szériafelszereltségként megtalálható, az ORBIS 600 és 600 SD modellekhez opcióként érhető el.

Az újratervezett, moduláris felépítésű T-konzolok tartják a hajtásláncot és a tárcsákat. Ez az új vázkonstrukcióval együtt alacsonyabb és egyenletesebb vágást tesz lehetővé, a szennyeződés megtapadása nélkül. Az edzéses meleg préseléssel készülő T-konzolok masszívabbak és kopásállóbbak, jobban védik a hajtáselemeket és a szerkezeti igénybevételtől védik az adaptert.

orbis adapter 2

Az új modellek csukási-nyitási kinematikáját teljesen átdolgozták azzal a céllal, hogy az átállási időt minimalizálják. Az ORBIS 600, 600 SD és 450 modelleknél az oldalegységek egyformán középre csukódnak, az ORBIS 750 esetében pedig szimmetrikusan egymásra. A kompakt összecsukott állapot tökéletes kilátást tesz lehetővé a közúti közlekedésnél a gépkezelőnek. Mindkét modell szállítási szélessége 3 méter, ami könnyebbé teszi a közúti engedélyeztetést.

Az új adapterek hajtásrendszere tökéletesen illeszkedik a JAGUAR 900 és JAGUAR 800 silózókhoz, és tökéletes vágásminőséget biztosít. A kukorica-adapterek teljes fordulatszáma két fokozatban kapcsolható. Ezen kívül a továbbítódobok fordulatszámát három különböző fokozatban lehet állítani az egyenletes terményáramért. A JAGUAR 900 silózókba rendelhető, változtatható adapterhajtás automata funkciója lehetővé teszi a terményáram optimalizálását – kényelmesen a vezetőfülkéből.

A hajtóművek kevés száma és a hatékony erőátvitel miatt alacsony az energiaigény, ugyanakkor a lehető legnagyobb a hatékonyság. Ráadásul az olajcsere-intervallumokat 2500 üzemórára vagy 5 évre tudták megnövelni, amely rendkívül pozitív hatással van a karbantartási költségekre. Minden ORBIS szériafelszereltsége egy kommunikációs modul. Ez továbbítja az adatokat az adaptertől a silózóhoz, és elmenti a JAGUAR beállításait. Így egy adaptercsere után sem vesznek el a beállítások, amivel időt lehet megtakarítani, és elkerülhetők a kezelői hibák is.
 


Forrás: és kép: CLAAS/AXIÁL Kft.

Címkék: betakarítás, kukorica, CLAAS, újdonság, Axiál Kft., adapter
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A LEMKEN bemutatja a 10 méter munkaszélességű Rubin 10-et

A LEMKEN a jól bevált Rubin rövidtárcsák családját felfelé bővíti egy 10 méteres munkaszélességű ...