A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

A Trelleborg spórol a traktorosoknak

Hírek - 2019.10.29

A radiál abroncsok és gumihevederek előnyeit egyesíti a Trelleborg új abroncsa, amely az Agritechnica szakkiállításon is főszerepet kap. A svéd gyártó emellett egy forradalmi nyomásszabályozó rendszert is bemutat Hannoverben.

A Trelleborg spórol a traktorosoknak


A New Holland T4N erőgépe harcba száll a 2020-as Év Ültetvényes Traktora címért a hannoveri Agritechnica szakkiállításon. A gyártó a masinát Trelleborg PneuTrac abroncsokkal szereli fel, amelyek hatékonyságban, kényelemben és kezelhetőségben a radiál gumikra emlékeztetnek, míg a futófelület méretében és tapadóképességben a gumihevederek előnyeit egyesítik. A Trelleborg szerint sáros terepen és meredek emelkedőkön kimagasló teljesítményre képesek.
Egy közelmúltbeli teszten felmérték, hogy a termék 10 centiméteres mélységben 30 százalékkal kisebb talajtömörödést okozott a hagyományos (és hasonló átmérőjű) abroncsokhoz képest, miközben a tapadási érték 15 százalékkal magasabb volt. A PneuTrac abroncs specialitása az „Omega” oldalfal-kialakítás, amely segít a karkasznak a terhelés fenntartásában, miközben a rugalmasság és az extraszéles lenyomat alacsony talajtömörítést eredményez. A New Holland traktorokra szerelt abroncsok VF480/65R28 és VF280/70R18 mérettel rendelkeznek.

Trelleborg 2

Ugyancsak a novemberi Agritechnica kiállítással kapcsolatos újdonság a Trelleborg forradalmi CTIS+ rendszere, amelyet az amerikai Danával közösen fejlesztettek ki. Ez a kezelő számára meglehetősen egyszerűvé teszi az abroncsnyomás tetszőleges növelését vagy csökkentését, hiszen ehhez ki sem kell szállnia a fülkéből, ráadásul a TLC (Trelleborg Load Calculator) szoftver javaslatot is tesz az éppen legoptimálisabb értékre. Mivel a rendszer minden eleme a felni belső részén kapott helyet, ezáltal nincsenek útban a munkavégzés során, és nem áll fel a sérülésük veszélye. A CTIS+ percenként 0,33 bar nyomásváltoztatást is képes végrehajtani, és a Trelleborg becslése szerint akár 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet a használata.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, New Holland, Agritechnica, gumiabroncs, újdonság, Trelleborg