A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Nyereményjáték Queen
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Fekete traktor ünnepli Kolozsvárt

Hírek - 2019.05.21

Egy százéves sportklub tiszteletére készített speciális kiadású traktort az Irum. A román vállalat a közeljövőben lép piacra első, teljesen saját fejlesztésű erőgépeivel.

Fekete traktor ünnepli Kolozsvárt


Kolozsvár „nagy” focicsapata a CFR, amely éppen a napokban védte meg címét, így 2008 óta ötödik alkalommal végzett a román első osztályú labdarúgó-bajnokság élén. A szászrégeni Irum traktorgyár mégsem az ő tiszteletükre készített egy speciális gépkiadást, hanem az „U” Cluj néven emlegetett CS Universitatea Cluj részére, amely idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A Tagro U100 Black Edition erőgép a jelenleg a román másodosztály negyedik helyén álló gárda gazdag történelmére kívánja felhívni a figyelmet.

Irum traktor

Az „U” Cluj fekete-fehér színeit viselő erőgép valójában egy átfestett Tagro 102-es modell, amely a focicsapat szponzoraként szereplő gyártóvállalat tervei szerint majd kereskedelmi forgalomba is kerül. A Maros megyei Szászrégenben működő Irum eleinte erdészeti gépeket gyártott, majd szántóföldi traktorokat az MTZ/Belarus segítségével, tavaly novemberben pedig fölröppent a hír, hogy saját fejlesztésű erőgépeket is piacra dob.

Irum traktor

Elsőként a Tagro 95 modellt mutatták be, amelyet négyhengeres, 95 LE-s FPT motorral és 12/12-es váltóval szereltek fel. Később aztán megjelent a kisebb és nagyobb verzió is, a Tagro 86, illetve a Tagro 102 (ezeknél a típusszám szintén a teljesítményre utal). Az Irum jelenleg 500 alkalmazottat foglalkoztat, a gyártás a 175 ezer négyzetméteres szászrégeni üzemben folyik.


Szerző: AgrárUnió


Címkék: traktor, Irum, Tagro, speciális kiadás, labdarúgás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...