A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Nyereményjáték Queen
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Még egy munkaműveletet megspórol a Pöttinger (+videó)

Hírek - 2018.12.14

Forró nyári napokon lehet igazán kifizetődő a Pöttinger legújabb fejlesztése. A CROSS FLOW rendszer rögtön a kaszálás után felszedhetővé, bálázhatóvá teszi a terményt, hiszen egy menetben rendre is rakja.

Még egy munkaműveletet megspórol a Pöttinger (+videó)


Munkaműveletet spórol meg a kaszálás során a Pöttinger egyik legújabb fejlesztése. A CROSS FLOW rendszer segítségével rögtön a vágás után képezhetünk rendet, szársértő alkalmazása nélkül. Az osztrák cég NOVACAT 352 és NOVACAT A10 tárcsás kaszái már ezzel a megoldással is elérhetők.

A fejlesztés lelke a kaszagerendely mögött elhelyezett csiga, amely a levágott növényeket rögtön rendre is hordja, és lényegében ez végzi el a nedvességleadás meggyorsításához szükséges szársértést is. A Pöttinger a gazdák igényét vette figyelembe a CROSS FLOW kifejlesztésénél, hiszen sokan akartak az eddigieknél is egyszerűbb és költséghatékonyabb módszert a rendképzésre. A rendszer előnye, hogy munka közben a csiga nem érintkezik a talajjal, így a termény szennyeződése is elkerülhető. A zárt kialakítás révén a terményveszteség is minimalizálódik.

cross flow

A CROSS FLOW alkalmazásával egy mindössze 3,46 méter munkaszélességű kaszával (frontkaszával kombinálva) annyi növény vágható le és rakható rendre, mint egy 12 méteres középrendképzővel. A rendszer ráadásul 20 százalékkal kisebb energiaigényű, mint a korábbi megoldások. Szársértő nélkül működve a növényekkel is kíméletesebben bánik, miközben a végeredményben nem tapasztalhatunk eltérést. A rendre rakott anyag szinte azonnal felszedhető, bálázható, vagyis a legforróbb nyári napokon sem száríthatjuk, fonnyaszthatjuk túl.
Szerző: AgrárUnió


Címkék: Pöttinger, rendképző, zöldsor, bálázás, üzemanyag-megtakarítás, kasza

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...