A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Hóban, sárban is megbízható abroncs

Hírek - 2018.11.16

A talajvédelemre, sokoldalúságra, tartósságra, valamint a megfelelő ár-érték arányra helyezte a hangsúlyt az Alliance Tire Group a bolognai EIMA szakkiállításon. A vállalat az IF és VF technológia éllovasának számít, így nem meglepő, hogy többnyire az ezt alkalmazó abroncsok szerepeltek a standjukon.

Hóban, sárban is megbízható abroncs


Az IF (Improved Flexion) azt jelzi, hogy azonos terhelhetőség mellett 20 százalékkal alacsonyabb belső légnyomás is elegendő, vagy azonos nyomás mellett a gumiabroncs akár 20 százalékkal jobban igénybe vehető. A VF (Very High Flexion) jelű abroncsok ennek az előnynek a kétszeresét kínálják: 40 százalékkal kisebb belső nyomás mellett is ugyanúgy terhelhetők, illetve az azonos szinten tartott nyomásnál 40 százalékkal nagyobb terhet hordozhatnak.

A nagyteljesítményű traktorokhoz kínált Alliance Multiuse 550-es abroncsnak Olaszországban a 460/70R24 változata volt kiállítva. Ez a gumi lényegében egész évben használható, nem számít neki, hogy havon vagy jégen, közúton vagy szántóföldön, esetleg ipari területen dolgoznak vele. A mintázat úgy lett kialakítva, hogy a külső része biztosítja a kiváló kapaszkodást, míg a közepe alacsony gördülési ellenállást tesz lehetővé a közúton, így válik az abroncs univerzálissá.

A speciális vázszerkezet (karkasz) csökkenti a fellépő vibrációt és zajt, az acélöv pedig hatékony védelmet nyújt a defektek ellen. Az új összetételnek köszönhetően az Alliance Multiuse 550 téli körülmények közt is megbízhatóan teljesít, a nagy felfekvőfelület pedig csúszós úton is rövidebb féktávot garantál.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: mezőgazdaság, gumiabroncs, Alliance, EIMA, Bologna, univerzális