A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

Pályázatból bővít a McHale

Pályázatból bővít a McHale

Hírek - 2018.08.28

A McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. három beszállító partnerével együtt konzorciumot létrehozva támogatást nyert a GINOP-1.3.3-16 Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása elnevezésű pályázaton.

Pályázatból bővít a McHale


A pályázati fejlesztés eredményeként a beszállító integrátor cég nagyságrendekkel eredményesebben tudja előállítani saját gyártású és fejlesztésű termékeit a jelenlegi konzorciumi és további potenciális partnerek hatékony együttműködése révén, jelentős fejlesztéseket is generálva ezáltal a konzorciumi partnerek saját technológiafejlesztéséhez. A projekthez elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 427 281 744 forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 50 százaléka.

Az ír tulajdonú McHale-csoport mezőgazdasági gépgyártó termékei a szálastakarmány-betakarításához szükséges körbálázók, kör- és szögletes bálacsomagolók, bálamegfogó adapterek, bálabontók, bálaszeletelők és tárcsás fűkaszák, amelyeket Írországban és Magyarországon gyárt. A szolnoki McHale Hungária Kft. folyamatosan gyártja és fejleszti az itt készült fix és változó kamrás bálázógépeit. A legújabb típusok sorozatgyártása csak a beszállítók felkészítése, fejlesztése és a beszállítói integrátor cég jelentős technológiai fejlesztése révén valósulhat meg. Az említett gépek tartósan megnövekedett piaci igényének kielégítése céljából koncentrálni kíván a gépek acélszerkezeti, acélburkolati elemeinek gyártástechnológiai fejlesztésére. A támogatott fejlesztés keretében új megmunkálóberendezéseket állít be, és 665 négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát. A konzorciumban a McHale Hungária beszállítópartnerei – a szolnoki Cabinworld-Stahl Kft., illetve a Lég-Tech-Szer Bt., valamint a derecskei székhelyű Optimit Hungária Kft. – is több gép és eszköz beszerzésére nyertek támogatást. A projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2019. december 20.
Szerző: AgrárUnió, Fotó: MTI


Címkék: pályázat, mezőgépgyártás, McHale

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...