A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

A Horsch meghódítja az Újvilágot

Hírek - 2018.07.03

Ultramodern kísérleti gazdaságot létesített az USA-ban a Horsch. A német cég a híres kukoricaövezetben akarja megmutatni az amerikai gazdáknak, mire képesek a gépei.

A Horsch meghódítja az Újvilágot


Bemutatófarmot nyitott a Horsch az Egyesült Államokban. A bajorországi székhelyű cég Csehországban már rendelkezik egy ilyennel, az Illinois állambeli Downsban lévő 66 hektáros tesztterület pedig azt jelzi, hogy a talajművelő, vető- és permetezőgépeket gyártó vállalat nagyon elszánt az észak-amerikai terjeszkedés mellett.

Az AgVision nevet viselő kísérleti farmon továbbképzésre alkalmas helyiségek és szerviz is helyet kapott. A helyszín kiválasztása nem véletlenszerűen történt, Downs ugyanis az amerikai kukoricaövezet szívében helyezkedik el, ahol ma már nagy területeken szóját is termesztenek. A Horsch a két főnövény mellett az USA-ban szintén fontos szerepet betöltő búzára, repcére és cukorrépára is koncentrál majd, és tesztparcellát alakít ki génmódosított (GMO) növények számára is.

Jelenleg a 32 soros Maestro 32.15 SW szemenkénti vetőgép és a Joker rövidtárcsa a bemutatófarm „sztárjai”, de nemsokára egyéb gépek is csatlakoznak hozzájuk. A gazdaságban a CTF (Controlled Traffic Farming) rendszert alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy a munkagépek minden műveletnél ugyanazon a nyomvonalon közlekednek, ezzel próbálják elejét venni a káros talajtömörödésnek.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: vetés, talajművelés, permetezés, USA, Horsch