TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

Növénytermesztés - 2019.02.20

Az utóbbi évtizedben jelentős változások zajlanak a szántóföldi növénytermesztés területén mind világszerte, mind hazánkban. Egyre nagyobb teret kapnak a precíziós gazdálkodási technológia elemei, egyre több gazdálkodónál figyelhető meg szemléletváltozás a termesztés tekintetében.

Ezzel párhuzamosan az utóbbi időkben olyan új, eddig nem használt input anyagok jelentek meg a hazai piacon is, amelyek használatát a gazdaságos termelés igénye hívta életre. Ide sorolhatók például a különböző algakészítmények és a különféle hatásmechanizmussal rendelkező biostimulátorok is. Ezek a készítmények könnyen beilleszthetők minden szántóföldi kultúra termesztéstechnológiájába, és számos olyan terméket találhatunk a piacon, melyek használatával valóban jelentős mértékben növelhetők a betakarított hozamok.

Hazai viszonyok közt tesztelve

A Valagrónak, a biostimulátor-fejlesztés, -gyártás világviszonylatban is vezető piaci szereplőjének egyik új fejlesztése a YieldON hozamnövelő készítmény. Ez a termék az agrárpiaci változások, a piaci igények szülöttje. A Valagro a YieldON-nal egy szántóföldi körülmények között hatékony, termelőbarát, kedvező hektárköltségű, új generációs biostimulátort dobott piacra világszerte. A készítmény hazai bevezetésére 2018-ban került sor. Az ezt megelőző két évben a YieldON-t több mint 60 üzemi (5–10 ha közötti parcellaméret) és számos többismétléses, kisparcellás kísérlet során teszteltük. A kísérletek nem titkolt célja a termék hazai adaptációja volt. Mit értünk adaptáción? A Valagro a termékfejlesztés során a világ több mint 80 országában tesztelte a YieldON-t a főbb növénykultúrákban, Dél-Amerikától Ausztrálián át Észak-Amerikával és számos európai országgal bezárólag. A begyűjtött adatok birtokában így természetesen ajánlást kaptunk a gyártótól a termék felhasználására vonatkozóan.

A hazai kísérletek esetében azonban kifejezetten arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan működik a termék a mi klímánkon és több szempontból is sajátságos technológiai színvonalunkon. Ezek alapján válogattuk meg már a kísérleti helyszíneket is. Igyekeztünk meglehetősen különböző technológiákat alkalmazó termelőkkel együtt dolgozni, hogy bizonyosságot szerezzünk a termék hatékonyságáról eltérő technológia használata esetén is. A másik nagyon fontos kérdés a dózisok mellett, amire igyekeztünk választ kapni, a termék hatékonyságának alakulása az adott növénykultúra különböző fenológiai fázisában történő kijuttatás esetén. Az így nyert több száz adat feldolgozásával lehetővé vált, hogy a YieldON-t a hazai viszonyokra alapozott dózisokban, a leghatékonyabb fenofázisokban tudjuk ajánlani partnereink részére.

YieldOn

Szignifikáns többlet, jobb minőség

Az elmúlt három év vizsgálatai bizakodásra adnak okot, hiszen a megfigyelt növénykultúrák mindegyikében (gabona, repce, napraforgó, kukorica, szója, borsó) szignifikáns hozamnövekedést mértünk. A 65 szántóföldi kísérlet átlagos hozamnövekedése közel 8%-os volt, ami a termék kedvező árképzésének köszönhetően különösen hatékony és gazdaságos megoldást jelenthet minden szántóföldi gazdálkodó számára. A hozamnövekedés mellett több esetben vizsgáltuk a készítmény minőségi paraméterekre (fehérje, sikér, olajtartalom) gyakorolt hatását is. A hivatalos jegyzőkönyvek alapján megállapíthatjuk, hogy a YieldON a hozamok mellett a beltartalmi értékekre is pozitív hatással van.

YieldOn

A siker kulcsa a YieldON egyedi összetételében és specifikus hatásmechanizmusában rejlik: a három különböző növénycsaládból kivont, biológiailag aktív hatóanyagoknak és a hozzáadott mikroelemeknek (Mn, Zn, Mo) köszönhetően a YieldON javítja a tápanyagok felvételét, a cukrok és a kész tápanyagok szállítását, a sejtosztódás támogatásával pedig növeli a szemek számát és ezermagtömegét, míg az olajsav-bioszintézis hatékonyságának fokozásával jelentős mértékben javítja a beltartalmi értékeket is.

Felhasználási javaslat: 2 l/ha

További részletekért keresse szaktanácsadó kollégáinkat!

YieldON 600x400 min

 

malagrow logo szinesMALAGROW Kft.
Szolnok, Újszászi út 38.
Telefon: +36 56 514-160
Fax: +36 56 515 050
www.malagrow.hu

Címkék: biostimulátor, Valagro, hozamfokozó, YieldON, Malagrow Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kevesebb értékesített műtrágya, alacsonyabb árak 2023-ban

A műtrágya-forgalmazók 1,08 millió tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére ...