A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Gumiabroncs kapásnövényekhez

Hírek - 2018.03.27

Kapásnövények műveléséhez fejlesztett ki gumiabroncsot az Alliance Tire Group (ATG). A 363 VF jelzésű termék kisebb talajtömörítést és kényelmes vezetést tesz lehetővé, valamint kitűnő öntisztító tulajdonsággal és jobb tapadással rendelkezik.

Gumiabroncs kapásnövényekhezAz alkalmazott VF (Very High Flexion, vagyis rendkívül nagy rugalmasságot biztosító) technológia nemcsak hatékonyabb talajvédelmet és nagyobb terméshozamot eredményez, de bizonyítottan üzemanyag-takarékos megoldás is.

A kapásnövények idényében a gazdáknak sok kihívással kell megküzdeniük, így a talajt érő számtalan hatással, az utakon töltött még több idővel és azzal, hogy egyre többször kell korántsem ideális időjárási körülmények között dolgozniuk. Az ATG megkérdezte végfelhasználóit, hogy a kapásnövényekkel kapcsolatos munkavégzést mi tenné még hatékonyabbá, gyorsabbá és kényelmesebbé. A legfontosabb pontok a következők voltak: jobb minőségű vezetés, kisebb talajtömörítés és rázkódásmentesebb haladás. Az ATG válasza ezekre az igényekre az Alliance 363, amelynek nagymértékű flexiót (VF) biztosító technológiája nagyobb abroncshajlással való munkavégzést tesz lehetővé, így ugyanakkora abroncsnyomásnál a teherbírási képesség akár 40 százalékkal magasabb lehet, mint a hagyományos abroncsok esetében.

Az innovatív Alliance 363 VF külön blokkokból álló mintázata kiváló tapadást és stabil vezetést biztosít, így az abroncs konzisztens módon jól tapad kemény és puhább felületeken, illetve nagyobb sebességnél is (akár 65 km/óra). A gumi rendkívül agyagos terepen is kitűnő öntisztítási tulajdonsággal rendelkezik, az acélöves köpenyváz struktúrájának köszönhetően pedig a nyomás egyenletesen oszlik el a talajon, és megnő a futófelület élettartama. A termék több népszerű méretben kapható (VF 270/95R48, VF 230/95R48, VF 270/95R54, VF 380/90R46) az Alliance hivatalos kereskedőinél egész Európában.


Címkék: gumiabroncs, Alliance, kapásnövények