
A jó gasztronómiához jó alapanyagok szükségesek
Hírek - 2018.02.08
Egy ország gasztronómiája csak akkor lehet jó, ha az alapanyagokat az agrárium folyamatosan és jó minőségben tudja biztosítani - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
Nagy István, a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás megnyitóján kiemelte: a jó gasztronómiához Magyarországnak megvannak a földrajzi adottságai, az egyéb feltételeken azonban még lehet, és kell is, tovább javítani. Elengedhetetlennek nevezte például a szaktudás bővítését, a kreativitás és az innováció szélesebb körű alkalmazását.
A következő években egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges, helyben termelt, természetes alapanyagokból készülő ételek - mondta, és hozzátette, hogy erre kell felkészülnie a nyersanyagokat előállító mezőgazdaságnak is. Szavai szerint szemléletváltásra van szükség, amelynek középpontjában a minőségi termelésnek, a környezettudatosságnak és az élelmiszerbiztonságnak kell állnia, a földművelésügyi tárca céljaival összhangban.
Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a Sirha Budapest alkalmat ad a szakembereknek a tapasztalatcserére, és elősegíti a magyar konyha hagyományainak megőrzése mellett a magyar élelmiszeripar megújulását és továbbfejlődését.
Az idei Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek. A Sirha nemzetközi hálózat tagjaként megrendezett kiállítás a hálózat legnagyobb eseménye (a lyoni alapító rendezvény után), mivel 17 ország több mint 300 kiállítója mutatja be termékeit.
Itt rendezik meg a többi között a Bocuse d'Or magyar döntőjét. A legrangosabb nemzetközi gasztronómiai verseny magyar fordulóján az ország legjobb szakácsai mérkőznek meg, hogy részt vehessenek a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d'Or Világdöntőn. Emellett a Hungexpo Zrt. és a Trade magazin idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest innovációs termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri. A verseny díjait és elismeréseit a megnyitón adták át.
Forrás: MTI
Címkék: élelmiszeripar, Nagy István, gasztronómia
Változások a traktorok energiaellátásában (4. rész) – A New ...

Ügyfélkapu+ élmények – Jó tanácsok átregisztrálás elé

Hogyan indítsuk a tavaszi növényeket aszályban

Ragadós száj- és körömfájás járvány kapcsán elrendelt hazai ...

Úttörő megoldás az Optigép Kft.-től

Semmit sem teszünk az aflatoxin ellen?

Tavaszi aktualitások a növénytermesztésben

Gabonapiaci trendek: fókuszban az árpa és a búza

Mi várható kukorica és cirok fronton?

Egyensúly a szakértelem és a megfizethetőség között