A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

A Valtra lett az Év traktora!

Hírek - 2017.11.13

A Valtra Versu T254 Smart Touch lett az Év traktora a nemzetközi zsűri döntése alapján. A hannoveri Agritechnica szakkiállításon kihirdetett eredmény szerint a McCormick és a Fendt egy-egy modellje is elismerésben részesült.

A Valtra lett az Év traktora!


2018 legjobb nagy szántóföldi traktora a Valtra Versu T254 Smart Touch lett. A finn gyártó kétszeresen is örülhetett, hiszen ugyanez az erőgép kapta meg Hannoverben a 2018 legszebb traktora címet is. Komoly kárpótlás ez azt követően, hogy tavaly egyetlen kategóriában sem tudtak nyerni.

Valtra Versu T254 Smart Touch
Valtra Versu T254 Smart Touch

2018 legjobb mindenes traktora a McCormick X6 VT-Drive, míg 2018 legjobb speciális traktora a Fendt 211 Vario V lett. Az előző évi versenyen a Case IH, a New Holland, az Antonio Carraro és a Deutz-Fahr örülhettek, ám idén mindannyian üres kézzel távoztak.

McCormick X6 VT-Drive
McCormick X6 VT-Drive
Fendt 211 Vario V
Fendt 211 Vario V

A jelenlegi megmérettetésen 14 traktorgyártó 23 típusa indult. Közülük válogatta ki az Európa legbefolyásosabb mezőgazdasági folyóiratainak újságíróiból álló nemzetközi zsűri a versenyszabályzatban kategóriánként megengedett öt-öt döntőst.

 

Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, Agritechnica, Fendt, Valtra, verseny, McCormick