A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva Verben Nyereményjáték Queen

Plasztikai műtét után még szexibb a Claas nagytraktora

Hírek - 2017.07.24

Ráncfelvarráson esett át a Claas Axion 900 nagytraktor. Először 2011-ben dobták piacra, és azóta a német gyártó egyik legkapósabb erőgépévé vált. Mostanra pedig elérkezett a frissítés ideje, ami elsősorban a motorborítás alatt és a fülke belsejében érhető tetten.

Plasztikai műtét után még szexibb a Claas nagytraktora


Az új Axion 900 a 325–445 LE közötti teljesítménytartományban kínál modelleket a gazdálkodóknak. Az elsősorban nagygazdaságoknak és bérvállalkozóknak ajánlott traktorok számára továbbra is a hathengeres, 8,7 liter hengerűrtartalmú FTP Cursor-9 motorok szolgáltatják az erőt, amelyek a Stage IV (Tier 4) károsanyag-kibocsátási normáknak felelnek meg.

A maximális forgatónyomaték 70 százaléka már alapjáraton is rendelkezésre áll, de a fejlesztéseknek köszönhetően az új modellek alacsony (200 fordulat/percnél kisebb) fordulatszámon is akár 18 százalékkal több forgatónyomatékot képesek elérni, mint eddig. Ez csökkenti az üzemanyag-felhasználást, mégpedig óránként körülbelül 2 literes megtakarítás érhető el általa.

Innovatív megoldás a tovább optimalizált CMATIC fokozatmentes hajtómű, amelyet már egy új szoftvergeneráció irányít. A CIS+ és a CEBIS felszereltségekkel az új AXION 900 modellek két variációban is elérhetők. A CIS+ (CLAAS Információs Rendszer) kevésbé összetett, mint a CEBIS (CLAAS Elektronikus Fedélzeti Információs Rendszer), és ennek a részét képezi többek között a 7 colos CIS színes kijelző az A-oszlopon, valamint a multifunkciós kartámasz ELECTROPILOT keresztkapcsolóval és DRIVESTICK menetkarral a CMATIC hajtómű irányításához. A CEBIS felszereltség többek között az új, 12 colos, érintőképernyős CEBIS terminált tartalmazza, valamint az ergonomikus kartámaszt CMOTION multifunkciós karral, amely lehetővé teszi, hogy minden fontosabb funkció kényelmesen, pusztán a hüvelyk-, mutató- és középső ujjunkkal kezelhető legyen.

A fejlesztések a traktor külsején is megmutatkoznak, hiszen a rendelhető világítási csomagok már akár 20 LED-munkalámpát és egy LED közúti fényszórót is tartalmazhatnak. Bár a gépek sajtóbemutatóján már túl vagyunk, a piacra kerülésükig 2018 tavaszáig várni kell. A Claas traktorok hazai forgalmazója az Axiál Kft.

 

 
Szerző: AgrárUnió


Címkék: traktor, CLAAS, Axiál, újdonság, nagygazdaság, bérvállalkozás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...