A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Plasztikai műtét után még szexibb a Claas nagytraktora

Hírek - 2017.07.24

Ráncfelvarráson esett át a Claas Axion 900 nagytraktor. Először 2011-ben dobták piacra, és azóta a német gyártó egyik legkapósabb erőgépévé vált. Mostanra pedig elérkezett a frissítés ideje, ami elsősorban a motorborítás alatt és a fülke belsejében érhető tetten.

Plasztikai műtét után még szexibb a Claas nagytraktora


Az új Axion 900 a 325–445 LE közötti teljesítménytartományban kínál modelleket a gazdálkodóknak. Az elsősorban nagygazdaságoknak és bérvállalkozóknak ajánlott traktorok számára továbbra is a hathengeres, 8,7 liter hengerűrtartalmú FTP Cursor-9 motorok szolgáltatják az erőt, amelyek a Stage IV (Tier 4) károsanyag-kibocsátási normáknak felelnek meg.

A maximális forgatónyomaték 70 százaléka már alapjáraton is rendelkezésre áll, de a fejlesztéseknek köszönhetően az új modellek alacsony (200 fordulat/percnél kisebb) fordulatszámon is akár 18 százalékkal több forgatónyomatékot képesek elérni, mint eddig. Ez csökkenti az üzemanyag-felhasználást, mégpedig óránként körülbelül 2 literes megtakarítás érhető el általa.

Innovatív megoldás a tovább optimalizált CMATIC fokozatmentes hajtómű, amelyet már egy új szoftvergeneráció irányít. A CIS+ és a CEBIS felszereltségekkel az új AXION 900 modellek két variációban is elérhetők. A CIS+ (CLAAS Információs Rendszer) kevésbé összetett, mint a CEBIS (CLAAS Elektronikus Fedélzeti Információs Rendszer), és ennek a részét képezi többek között a 7 colos CIS színes kijelző az A-oszlopon, valamint a multifunkciós kartámasz ELECTROPILOT keresztkapcsolóval és DRIVESTICK menetkarral a CMATIC hajtómű irányításához. A CEBIS felszereltség többek között az új, 12 colos, érintőképernyős CEBIS terminált tartalmazza, valamint az ergonomikus kartámaszt CMOTION multifunkciós karral, amely lehetővé teszi, hogy minden fontosabb funkció kényelmesen, pusztán a hüvelyk-, mutató- és középső ujjunkkal kezelhető legyen.

A fejlesztések a traktor külsején is megmutatkoznak, hiszen a rendelhető világítási csomagok már akár 20 LED-munkalámpát és egy LED közúti fényszórót is tartalmazhatnak. Bár a gépek sajtóbemutatóján már túl vagyunk, a piacra kerülésükig 2018 tavaszáig várni kell. A Claas traktorok hazai forgalmazója az Axiál Kft.

 

 

Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, CLAAS, Axiál, újdonság, nagygazdaság, bérvállalkozás