TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Alsóörs neve végleg összeforr az elemi erővel

Alsóörs neve végleg összeforr az elemi erővel

Hírek - 2017.06.12

A Harley-Davidson Open Road Fest szombati napján a STIHL bebizonyította, mire is képes legendás láncfűrésze. Egy életnagyságú Fat Boyt faragtak ki, a szobrot pedig Alsóörsnek ajánlották fel, így a város neve már két ikonikus márkával, a Harley-Davidsonnal és a STIHL-lel is összeforrt.

Felváltva bőgtek fel a Harley-Davidsonok és a STIHL fűrészek az alsóörsi kempingben. Nem mindennapi motorshow-val készült ugyanis a vállalat az Open Road fesztivál főnapjára. Szombaton még a sokat látott motorosok szeme is a vállalat standjára, Gáborecz István faszobrászra és a több százkilós fatönkre szegeződött, melyből aztán estére egy életnagyságú Fat Boy született meg. „Hatalmas kihívás volt számomra a Harley kifaragása, nem rettentem meg azonban a feladattól. Tudtam, hogy ez egy maradandó élmény lesz számomra és a fesztivál közönsége számára is” – mondta a faszobrász.

Stihl

Bodor László, az Andreas STIHL Kft. műszaki marketing menedzsere szerint egyértelmű párhuzamot lehet vonni a favágók és a motorosok között, hiszen két ikonikus márkáról és két kultikus életérzésről van szó. „Mindannyian szeretjük az erőt sugárzó eszközöket, azt pedig egyértelmű, hogy a Harley-k és vállalatunk gépei is elemi erővel bírnak” – mondta, majd hozzátette: a fesztivál résztvevői egyetértenek abban, hogy megdobban a szívük akkor, ha felbőg egy Harley és akkor is, ha berántanak egy STIHL fűrészt. A marketing manager úgy fogalmazott: Alsóörs neve mára összeforrt a 18 éve megrendezésre kerülő Harley-Davidson fesztivállal, s bízik abban, hogy mostantól a STIHL-ével is.

Az egész napos motorfűrész show-t követően az esti Tankcsapda koncert előtt a színpadon adta át szimbolikusan a STIHL az elkészült életnagyságú Fat Boy-t Hebling Zsoltnak, Alsóörs polgármesterének. Hebling Zsolt úgy fogalmazott: nagy meglepetésként értesültek arról, hogy egy közel két évtizedes barátságot jelképező szobrot kap a város, így lakosaik és vendégeik örömére a hagyományos vöröskőből faragott szobraik mellett új köztéri nevezetességgel is gazdagodik majd Alsóörs. „Hálás szívvel köszönjük a különleges ajándékot, melynek helyét gondosan fogjuk kiválasztani a fesztivál szervezőivel közösen” – tette hozzá a városvezető.

Címkék: láncfűrész, STIHL
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A SIVETI 2023 szakkiállítás innovációs díjai

Egyszerűbben, pontosabban, gyorsabban, tisztábban – ezek határozzák meg a szőlő-gyümölcs ágazat ...