Iratkozzon fel hírleveleinkre, hogy naprakész, gazdálkodásához létfontosságú tartalmakhoz juthasson!
Hírek - 2017.05.16
Továbbra is divatosak a sneaker sportcipők. Laza sportöltönyhöz is viselik az óceánon túl, persze nem estélyeken, hanem egy-egy könnyed garden party alkalmával.
A sneaker tehát jó üzlet, ugyanakkor a cipőgyártók igyekeznek újabb és újabb alapanyagokat találni.
A kukorica értékes táplálékforrás és bioüzemanyag egyaránt. Most azonban a Reebok valami másra, cipőtalp-alapanyagként is használja. A cég kezdeményezésének legfontosabb célkitűzése, hogy cipő teljes egészében megújuló anyagokból készüljön kőolaj melléktermékek helyett, és ha elhasználódott, lebomoljon.
Ezért a Reebok megállapodott a Tate & Lyle Bio Products céggel, amely Susterra néven gyárt propándiol gumit. Az alapanyag kukoricából származik, tehát kőolaj-mentes, nem-toxikus, biológiailag lebontható. Ebből lesz a cipő talpa, míg a felsőrész pamutból készül.
„Végső soron az a célunk, hogy létre hozzuk a bioalapú lábbelik széles választékát, amelyeket komposztálni lehet használat után” – mondja Bill McInnis, a Reebok Future csapat vezetője. A Popular Science jelentése szerint az első pamut + kukorica sneaker cipők még idén piacra kerülnek.
Forrás: Syngenta blog
LEGOLVASOTTABB HÍREK
Külön hozzájárulás szükséges a viselkedésalapú cookie-k használatához. A hozzájárulást aktív magatartással kell megadni (pl. üres checkbox bepipálása, OK gomb). Ha nem járul hozzá, legyen egy NEM, NEM JÁRULOK HOZZÁ lehetőség. Az érintettnek lehetőséget kell biztosítani, hogy a hozzájárulását később visszavonja (pl. a profil oldalon, vagy felugró ablakban).
A weboldal működését biztosító alapvető cookie-k (pl. nyelv, kosár, session, felhasználói környezet stb.) esetén nem szükséges hozzájárulást kérni!