A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Kis hírek

Hírek - 2017.04.04

A 6000. New Holland is eladva

Kis hírek


 A Bodrogközi Lácacsékén került sor a 6000. New Holland traktor ünnepélyes átadására 2017 februárjában. A váci székhelyű B.M. Tiszamenti Kft. alapítója és tulajdonosa, Batár Miklós gépparkját hat darab új T8.380-as New Hollanddal korszerűsítette, amelyekkel kétezer hektáros egybefüggő területén gazdálkodik.

A birtokon főleg kukoricát, őszi búzát, napraforgót, szójababot és egyéb növényeket termesztenek. Emellett állattartással is foglalkoznak, az évekkel ezelőtt megvásárolt és mintaszerűen kialakított telepen mangalicákat és juhokat tartanak. A mezőgazdaság több területén is jártas családi vállalkozás kimagasló teljesítménye a megújult gépparkkal – leváltva a korábbi T8000-es széria modelljeit – továbbra is garantált, hiszen az új fejlesztésű traktorcsalád minden tagja még erőteljesebb lett, mint az előd modellek voltak. Többek között ennek köszönhetően érdemelte ki a T8-as sorozat 2014-ben az Év Traktora nemzetközi díjat. A sorozat minden tagja Cursor 9-es erőforrással szerelt; az ECOBlue™ HI-eSCR technológiás motorok pedig megfelelnek még a legszigorúbb, Tier 4B károsanyag-kibocsátási előírásoknak is.

Bízunk benne, hogy hosszú éveken keresztül megbízható szolgáltatásban részesül a gazdálkodó.

6000. New Holland

Agrotec Magyarország Kft.

Új CLAAS-csarnok épült

A világ mezőgazdaságigép-piacai egyre jobban különböz-nek egymástól, és a vevői igények is változnak, sokszor nagyon gyorsan. A cég harsewinkeli gyárában nemrég megnyitott, új átszerelőcsarnoka segítségével a CLAAS kombájnok és silózók gyártása még rugalmasabb lesz. „A gyorsan teljesítendő kívánságokat, amelyeket a vevők a gyártás kezdetekor még nem kértek, ugyanúgy ki tudjuk elégíteni, mint a világ különböző piacainak adottságaiból jelentkező speciális igényeket. A befektetés már négy éven belül kifizetődik” – nyilatkozta Patrick Claas vezetőségi tag az ünnepélyes megnyitón.
Mindössze féléves építkezés után el is készült a gyártósor végén az új, 1600 négyzetméteres csarnok. A Harsewinkelben készülő kombájnok és silózók körülbelül 10 százalékán végeznek utólagos, a vevői kívánságnak megfelelő átalakítást. 
„A gyártósoron eredetileg felszerelt kerekek vagy hidak átszerelése egy másik típusúra a napi feladataink közé tartozik – nyilatkozta Holger Brüning termelési vezető. – De ha az ügyfél például krómozott kipufogót szeretne, a végösszeszerelésnél dolgozó munkatársaink gyorsan meg tudják oldani ezt a változtatási igényt is.”

Claas csarnok átadás

Rugalmasabban – most még sok a hely az új átszerelőcsarnokban, amelyben az új gépeket kiszállítás előtt az utólagos vevői igényeknek megfelelően átszerelik.

Azzal, hogy az eddig egymástól térben elkülönülve végzett átépítési és végösszeszerelési munkafolyamatokat összevonták, optimálisan lehetett a munkateret kialakítani. Nagyobbak lettek a szerelőállomások, és az anyagellátás logisztikája is jobb lett – már csak azért is, mert egy daru is meg tudja emelni a gépeket vagy a nagyobb részegységeket. A jobb munkakörnyezet növeli a munkabiztonságot és csökkenti a környezeti terhelést, ugyanis a kevesebb, üzemen belül végzett gépmozgatásnak köszönhetően csökken a károsanyag-kibocsátás. Azt az 1300 négyzetméternyi területet, amely az új csarnok felépítésével a gyártórészlegen felszabadult, új termékek bejáratására fogják használni.

A projekt tervezése és kivitelezése igazi csapatmunka volt.


Címkék: New Holland, CLAAS kombájn