TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
MÉG TÖBB TERMÉS, MÉG NAGYOBB BIZTONSÁG A SAATEN-UNION NAPRAFORGÓHIBRIDJEIVEL

MÉG TÖBB TERMÉS, MÉG NAGYOBB BIZTONSÁG A SAATEN-UNION NAPRAFORGÓHIBRIDJEIVEL

Hírek - 2017.02.08

A hazai napraforgó-termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben, amiben jelentős szerep tulajdonítható a gyomirtó szernek ellenálló hibridek termesztésén alapuló gyomszabályozási technológia töretlen fejlődésének. Ehhez jelentősen hozzájárul a köztermesztésben immár második éve elérhető, a korábbinál is nagyobb biztonságot adó, ezért gyorsan terjedő CLEARFIELD PLUS hibridek és a hozzájuk kapcsolódó gyomirtási technológia együttes alkalmazásának lehetősége.

Mindennek és a számos kapcsolódó termesztéstechnológiai tényező együttes változásának hatására napjaink gazdálkodói számára a napraforgó biztonsággal és tisztességes jövedelmezőséggel megtermelhető szántóföldi kultúrává nőtte ki magát.

sg1

A SAATEN-UNION linolsavas (LO) és magas olajsavas (HO) napraforgóhibrid-portfóliójának összeállításakor a gyakorlat számára értékes, a termesztés biztonságát és az intenzitásnövelés lehetőségeit szolgáló tényezőket vizsgál. A nemesítői és termékfejlesztési munka során fokozottan koncentrálunk arra, hogy üzemi tapasztalatokon alapuló termék- és hibridspecifikus technológiai javaslattal, a helyes vetőmagnorma és tőszámhasználat megválasztásában (1. ábra), továbbá a gyomirtás hatékonyságának növelésében rejlő tartalékok kihasználásával segítsük a termelőket céljaik elérésében. Ennek érdekében kezdetek óta speciális termesztéstechnológiai tapasztalatokra alapozzuk javaslatainkat, és az imazamoxtoleráns (ún. IMISUN) hibridek nemesítésén túl kiemelten kezeljük a valódi imazamoxrezisztens (ún. CLHA PLUS) napraforgóhibridek és a kapcsolódó technológia fejlesztését. A sikeres fejlesztői munka és a széles körű szántóföldi tesztek eredményeképpen a SAATEN-UNION hazánkban is az elsők között kezdte meg az új generációs CLEARFIELD PLUS-napraforgóhibridek forgalmazását.

sg2

A PARAISO 1000 CL PLUS, a LUCIA CL PLUS és a SURPRISE CL PLUS napraforgóhibridek jellemzői jó lehetőséget adnak a még korszerűbb, még produktívabb és még biztonságosabb CLEARFIELD PLUS napraforgó-termesztési rendszer kialakítására (2. ábra).

A PARAISO 1000 CL PLUS az elsők között megjelenő, nagy termőképességű, jó évjárat-stabilitású, középkorai érésidejű hibrid. Állóképessége kiváló, betegség-ellenállósága a meghatározó kórokozókkal szemben jó, ráadásul állománya 55 ezer termőtővel, intenzívebb termesztéstechnológia alkalmazásával akár markánsan eltérő adottságú termőhelyekre, az ország egész területére ajánlható.

A LUCIA CL PLUS tenyészidejét tekintve középérésű. Rendkívüli produktivitását biztonsággal kihasználhatjuk az állomány 58–60 ezer termőtövet megcélzó sűrítésével, a hibrid kiváló általános kórtani adottságainak köszönhetően. A hibrid termése rendszerint átlagon felüli ezerkaszattömeggel és kiugróan magas olajtartalommal takarítható be.

A SURPRISE CL PLUS a legújabb imazamoxrezisztens generáció tagja. Produktivitása kiemelkedő, állománya jól kezelhető és a sűrítésre intenzíven reagál. A korai érésidő számos termesztéstechnológiai előnnyel párosul – széles vetésidő-tolerancia, kiváló tőszámreakció, kórtani stabilitás, kellemes habitus, érésgyorsítás nélkül is ütemes és egyenletes korai betakaríthatóság, aminek köszönhetően a korai vetésigényű kalászosok számára jobb az elővetemény-értéke –, amelyek összességében gyorsan megkedvelhető hibridet eredményeznek.

saa

Biztosak vagyunk benne, hogy a CLEARFIELD PLUS technológia hasznossága érzékelhető a gyakorlatban, és hiszünk benne, hogy a benne alkalmazható SAATEN-UNION napraforgóhibridek ajánlásaival, termesztésük pozitív tapasztalataival bármilyen termőhelyre alkalmas, minden elvárást és igényt kielégítő termelési alapot találnak az érdeklődők.

Varga Gábor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

A SAATEN-UNION tavaszi vetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

 

 

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

TOOGO, egy újabb agrárrobot zöldségekhez és cukorrépához

A francia SIZA Robotics cég piacra dobta zöldség- és cukorrépa termesztéshez alkalmas, autonóm szántóföldi ...