
Divat a kézműves sör Spanyolországban
Hírek - 2017.02.06
Jóllehet Spanyolország a világ vezető bortermelője, újabban jelentősen bővül a kézműves sör-termelés is: 2015-ben például 33 százalékkal 100 ezer hektoliter fölé emelkedett. Egy évtized alatt pedig 150 új márka jelent meg a piacon.
Egy, a spanyol komlótermés 99 százalékát adó vállalkozást nemrégiben felvásárolta az egyik legrégebbi német komló-cég, a Hopsteiner, azt tervezve, hogy tíz újabb fajta révén növeli a termelést. Spanyolország észak-nyugati részén, a Vizcayai-öböl és az Atlanti óceán sarkánál, a hegyekben ugyanis megfelelő a klíma és elegendő a csapadék a komló termesztéséhez. A Sierra de Ancares környékén a második világháború után kezdődött a komló termesztése, mivel a háború-pusztította Németországból nem tudtak importálni. Viszont az Órbigo folyó mentén a helyiek vadkomlót találtak... a többi pedig történelem.
Ma pedig Villanueva del Carrizo a hispán komlófőváros évi egymillió kilogramm körüli termeléssel. Mindez azonban kevés ahhoz, hogy ellássa a divatossá vált kézműves sörök gyártóit, így több millió kilogrammot Csehországból és Németországból importálnak a sörfőzdék.
A komlóvidéken ugyanakkor három éve néhány Villanueva del Carrizóba való barát megalapította a Kadabra főzdét, ami arra büszke, hogy minden hozzávaló Spanyolföldön terem. Amint José María Vazquez, az egyik alapító elmondta, azért hozták létre a céget, mert a környéken nem volt egyetlen sörfőzde sem, és egy kellően átsörözött éjszaka úgy döntöttek, létrehoznak egyet.
Forrás: Syngenta blog
Címkék:
Hogyan indítsuk a tavaszi növényeket aszályban

Úttörő megoldás az Optigép Kft.-től

Akár 89,6 millió forint a fiatal gazdáknak!

A Spectrum® stabil alap a napraforgó gyomirtásában

Egyensúly a szakértelem és a megfizethetőség között

Semmit sem teszünk az aflatoxin ellen?

Ügyfélkapu+ élmények – Jó tanácsok átregisztrálás elé

Gabonapiaci trendek: fókuszban az árpa és a búza

Tavaszi aktualitások a növénytermesztésben

Kalászos gabonáink levélbetegségei – Milyen betegségekre ...