A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max

Cirrus 6003-2 vetőkombináció most TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával

Cirrus 6003-2 vetőkombináció most TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával

Hírek - 2016.07.12

Az Amazone a Cirrus 6003-2 és a 6003-2C típusú, 6 méteres nagy területteljesítményű vetőkombinációit az új TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával mutatta be. Ezzel a Cirrus az első olyan Amazone vetőgép, mely az adott üzemi körülményektől függően választható módon a már bevált RoTeC-egytárcsás vagy az új TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával szerelhető fel.

Cirrus 6003-2 vetőkombináció most TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával


 

A csoroszlya-rendszerek

A RoTeC pro egytárcsás csoroszlyák erőssége elsősorban nagy mennyiségű szármaradványok esetén valamint a könnyű – nedves-nehéz és ragadós talajokon mutatkozik meg. Ezenfelül a RoTeC pro-rendszer sűrű sortávolság ellenére is jó átömlő keresztmetszettel rendelkezik, nedves-ragacsos vetési körülmények között is. Továbbá az új TwinTeC+-csoroszlyákkal szerelt Cirrus elsősorban a kemény, száraz és rögös vetési körülmények között, erősen váltakozó talajokon és lejtős területeken valamint szerkezet nélküli telephelyeken lehet ideális megoldás.

Az adott területtől függően további rendszerszintű különbségek is mutatkoznak. A RoTeC pro csoroszlyákkal a vetőbarázdákat kinyitni, míg a TwinTeC+ csoroszlyákkal kivágni lehet. A RoTeC pro egységgel a Cirrus 8-16 km/h sebességgel halad optimálisan, a TwinTeC+ egységgel ez a tartomány 10-20 km/h közötti. Mindkét rendszer elérhető 16,6 cm sortávolsággal, a RoTeC pro csoroszlyákkal szerelt Cirrus 12,5 cm sortávolsággal is. A RoTeC pro csoroszlya esetén a Cirrus típus a III-S magtakaró pálcával vagy a tömörítő kerékkel is felszerelhető. A TwinTeC+ csoroszlya mindig az utánfutó mélységvezető görgővel rendelkezik. Kiegészítésképpen a csoroszlya-borona is használható.

Teljesen új fejlesztés

A TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlya-rendszer számos műszaki újdonsággal lépett piacra. Így rendelkezik a csoroszlyanyomás fokozatmentes, hidraulikus beállításával 15-100 kg között. Ennek köszönhetően a nyomást gyorsan és egyszerűen lehet a váltakozó talajviszonyokhoz beállítani. Mivel a nyomásellátás folyamatos olajkörön keresztül történik, a csoroszlyák egyenletes mélység-megvezetése még váltakozó talajstruktúrák esetén is biztosított.

A nyomástól függetlenül lehet a csoroszlyák munkamélységét beállítani. Ennek érdekében az Amazone a munkagépet egy kényelmes, központi beállító-egységgel szerelte fel. Ennek használata a középen elhelyezett elforgatható karral történik.

A 380 mm átmérőjű rendkívül robosztus TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyák egy-egy csoroszlyatartó-alaptesten vannak elhelyezve. A csoroszlyatartón levő csoroszlyák állítása a legkeményebb feltételek közötti használatra tervezett. Teljesen nyomkövető a minden csoroszlya mögött elhelyezett gumiabroncsozású 380 mm-es Control+ mélységmegvezető-görgő. Ezt egy speciális, nemesacélból készült keréktartóval rögzítik az adott csoroszlyatartón. A könnyű, közepes vagy nehéz talajokhoz beállítva választható módon 50 mm, 65 mm vagy 80 mm szélességű mélységmegvezető-görgővel lehet felszerelni. A keréktartókon a második csoroszlyasorban opciós felszerelésként egy Csoroszlya-borona szerelhető fel. A beállító egység segítségével a borona munkaintenzitását három fokozatban állíthatjuk be.

amazon2

A RoTeC pro egytárcsás csoroszlyákkal és a TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyákkal az Amazone a 6003-2 és a 6003-2C típusú Cirrus vetőgépekhez két alternatív csoroszlyarendszert kínál.

 

amazon1

A TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlya-rendszer többek között a csoroszlyanyomás fokozatmentes, hidraulikus beállításával rendelkezik 15 – 100 kg közötti tartománnyal.


Címkék:

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...