A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Hogyan tedd ellenálóvá a kukorica állományod?

Hírek - 2016.05.24

Jó tápanyagreakciójú fajtáknál használd ki a bennük rejlő nagy termőképességű genetikai potenciált!

Hogyan tedd ellenálóvá a kukorica állományod?


A talajok termőképességének javításán és a növények optimális tápanyagellátásának biztosításán keresztül támogatja az Agrováció Kft. a szántóföldi termesztésében szükséges technológiaváltást. Saját fejlesztéseink eredményeként új, innovatív és környezetkímélő mezőgazdasági készítményeket alkottunk, amely klíma- és környezetbarát, ugyanakkor profitorientált, a jelenleginél lényegesen nagyobb mértékben veszi figyelembe a megváltozott termesztés technológiát és a fajták genetikai potenciálját, tápanyagreakcióját.

Mi kell a nagy hozamok eléréséhez?

NutriSpeed + SulStar Cink Bór!

A növényvédelemmel egy menetben!

NutriSpeed

 • Azonnali és hosszantartó nitrogénellátás
 • Tökéletes adjuváns
 • Tömegnövelő hatás
 • Biztos megtérülés

A nitrogén a növények számára nélkülözhetetlen makroelem, melynek szerepe nagyon sokrétű, hiszen a sejtek építőköveinek, az aminosavaknak a fő alkotóeleme. Mivel az aminosavak képződésének legintenzívebb helye a fiatal növekedő szervekben található, így a nitrogén a sejtek és szövetek képződési folyamataiban játszik szerepet. Hiányában a fehérjeszintézis lassul, a szervképződésekben zavarok lépnek fel, ami a termés mennyiségére és minőségére is kihatással van. A NutriSpeedben megtalálható különböző nitrogénformák egy része (karbamid) nagyon gyorsan, 1–2 nap alatt felszívódik és hasznosítódik a növényben, látványos hatást érve el, viszont a nitrogénformák másik fele (nitrát-nitrogén, ammónium-nitrogén) csak lassan, fokozatosan táródik fel a levélen, így biztosítva a tartamhatást. A NutriSpeed speciális adalékanyagokat is tartalmaz, melyek szerkezetükből adódóan képesek megkötni a különböző nitrogénformákat. Ezekből csak lassan, később szabadulnak fel a tápelemek, szintén a tartósabb hatás biztosítása érdekében. A gyors és a lassú nitrogénfeltáródás eredményeként a növény táplálása tartósabb, fejlődése gyorsabb, biztonságosabb lesz még extrém időjárási körülmények között is.

A termékben kiegészítésként egyéb mezo- és mikroelem is található: a fehérjék bioszintézisben szerepet játszó kén, mely egyes életfontosságú aminosavak építőeleme, melynek hiányában a növények fejlődése lelassul, valamint kötődési problémák léphetnek fel. Megfelelő kénellátással ezek a hiánytünetek megelőzhetőek, valamint a kalászos gabonák esetében a megelőzésén túl a sütőipari értékeket is javíthatjuk. A termékben lévő cink az intenzívebb gyökérképződéssel és a fotoszintézis gyorsításával segíti a növényt.

Adagolás

 • Adjuvánsként 3-5 liter/ha
 • Minőségjavításra 5-10 liter/ha
 • Termésnövelésre 10-20 liter/ha

SulStar Cink Bór

 • Gyökér-erősítőhatás
 • Stimulálja a nitrogén és foszforfelvételét és beépülését
 • Minőségjavítás
 • Ellenálló képesség növelése

A SulStar Cink Bór egy olyan folyékony, szuszpenziós műtrágya, mely a magas kén és bór igényű kultúrák (gabonafélék, olajos növények, cukorrépa, kukorica) számára fejlesztettük ki, cink mikroelem hozzáadásával, mely szakirodalmi adatok és a gyakorlati tapasztalatok alapján a növények korai életfolyamatait nagyon kedvezően befolyásolja (pl. gyökérképződés). A bór mint esszenciális mikroelem részt vesz a növényi hajtáscsúcs fejlődésében, a szénhidrátok anyagcseréjében, továbbá meghatározza a nitrogén- és foszforanyagcserét, az aminosavak és a fehérjék szintézisét. A növényi szövetekben ez az elem nagyon lassan mozog, ezért hiánya elsősorban a hajtás- és a gyökércsúcsok pusztulásában jelentkezik. A megtermékenyülés időszakában megemelkedik a növények bórigénye, ugyanis szerepe a csíratömlő kialakulásában meghatározó, ezért fontos hogy a növények még időben, a hajtásképződés és a megtermékenyülés előtti időszakban kapják meg a megfelelő bór mennyiséget lombon keresztüli pótlással, melyet így hatékonyan, közvetlenül az intenzív felhasználás helyére juttatjuk. A bór és a cink együttes kijuttatása kiemelkedően jó hatással van a fehérjeszintézisre, a növény energetikai folyamataira, a szénhidrátok, a vitaminok és a növényi hormonok szintézisre. A két mikroelem együttesen növeli a növények hidegtűrését, a betegségekkel szembeni ellenálló képességet és kedvezően befolyásolja a vízforgalmat. Alkalmazásával jobb lesz a virágok megtermékenyülése, a gyümölcskötődés és a magképződés. A kén nélkülözhetetlen szerepe a fehérjék bioszintézisben van, hiszen egyes életfontosságú aminosavak építőeleme. Hiányában a növények fejlődése lelassul, és terméskötődési problémák lépnek fel. Megfelelő kénellátással ezek a hiánytünetek megelőzhetőek, valamint a kalászos gabonák esetében a sütőipari értékeket is javíthatjuk.

A SulStar Cink Bór készítmény adalékanyagai révén hatékonyan felszívódik a levélen keresztül, hatóanyagainak köszönhetően pedig gyorsan szállítódik a növény szöveteiben.

Adagolás

 • NutriSpeeddel alkalmazva 2-3 liter/ha
 • Önmagában alkalmazva 3-5 liter/ha

Keresd a termékeinket a kereskedődnél! Ha ott nem találod a termékünket készleten, mi 24 órán belül leszállítjuk neki a rendelésed szerinti mennyiségben.

Ne hagyd magad rábeszélni más termékre, mert azzal lehet, hogy nem ugyanezt a hatást éred el, amit kívántál! Ráadásul vásárlásod után 3-5%-os kedvezményben részesülsz. Részletekért látogass el honlapunkra!

Termékeinkkel és azok elérhetőségével kapcsolatosan fordulj hozzánk bizalommal, klikkelj ide

Gondolkodóknak. Neked.


Címkék: