Hirdetés
A kalászosok növényvédelmi helyzete

A kalászosok növényvédelmi helyzete

Hírek - 2016.05.23

A májusi kalászos növényvédelem elsődleges feladata megóvni a kalászt és a felső levélemeleteket a tenyészidőszak hátralévő részében, hiszen a fuzáriumos betegség károsan befolyásolja a gabona minőségét, a zászlóslevél elhalása pedig terméscsökkenéshez vezet.

 

Az idei évjárat komoly kihívások elé állítja a gabonatermesztőket. A lombbetegségek, különösen a sárga- és vörösrozsda és a kalászt veszélyesztető fuzárium akár egy időben támadhatják meg a kalászosokat.

A DuPont lombvédelmi technológiája már járványos évben is bizonyította, hogy erős fertőzési nyomás mellett is kiválóan működik. A preventíven kijuttatott Wirtuoz® 0,8-1,0 l/ha dózisban tökéletesen megvédi a betegségekre fogékony búzafajtákat is.

dupont

2016. május 21., Ősi (Veszprém megye)

Az őszi búza legfontosabb gombakórokozói közé tartoznak a fuzárium fajok. Elegendő számukra, ha a hajnali harmat hatására nedves a virágzó kalász és máris fertőzik a gabonát.

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és az azt követő erős felmelegedés kedvez a betegségek fejlődésének és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban további esőzések várhatókl.

dupont2

A sikeres védekezés alapja a megfelelően hatékony gombaölő szer használata és a helyes időzítés.

Az előző évek tapasztalatai alapján javasoljuk a DuPont™ Wirtuoz® gombaölő szer használatát a kalász védelmére 1-1,25 l/ha dózisban a virágzás kezdetén. A fuzárium fertőzésre hajlamosító körülmények között a magasabb dózis alkalmazása indokolt.

További információkért forduljon bizalommal a DuPont területi képviselőihez és szaktanácsadóihoz.

A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja! A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!

www.novenyvedelem.dupont.co.hu

Kapcsolat

Címkék:
Kiemelt hírek