TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek: díjat kaptak a legjobb fajták

GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek: díjat kaptak a legjobb fajták

Hírek - 2024.06.14

Átvették elismeréseiket a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) őszi búza, kukorica és repce 2023-as posztregisztrációs fajtakísérleteiben legjobban teljesítő fajták, hibridek fajtatulajdonosai a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, Mezőfalván.

A fajtakísérletekben vizsgált kukorica, őszi búza és őszi káposztarepce meghatározó szántóföldi kultúrák a magyar agráriumban, ezért nagyon fontos, hogy a gazdák minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek a különböző fajták képességeiről.

A mezőgazdasági termesztés eredményességének első, nagyon fontos lépése a megfelelő vetőmag, hibrid kiválasztása, a GOSZ–VSZT–NAK fajtakísérletei ebben adnak a gazdálkodók számára – objektív adatokon alapuló – segítséget. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kísérletben szereplő fajtasorra ajánlati fajtalistaként tekint, hangsúlyozva, hogy a kísérletben részt vevőkön kívül számos kiváló fajta áll a termelők rendelkezésére.

A mezőfalvi NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n mindhárom növényfaj valamennyi éréscsoportjának első három helyezettjét díjazták, valamint oklevelet vehettek át a kísérletben résztvevő fajtatulajdonos vállalatok.

A kísérletek eredményeiből összeállított összes kiadvány minden gazdálkodó számára elérhető a VSZT honlapján: https://vszt.hu/posztregisztracios-fajtakiserletek/

A kísérletek az idei évben is folytatódnak, az őszi káposztarepce és az őszi búza eredmények nyáron, a kukoricakísérlet eredményei pedig ősszel várhatóak.

Címkék: nak, vszt, gosz, fajtakísérlet
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

"Atomenergia nélkül nem lesz klímasemleges Magyarország ...

A nemzeti zöldgázstratégiákkal, a fenntartható biomassza-felhasználás felé vezető utakkal és a nem időszakos ...