TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Nyílt nap az agrárkaron

Nyílt nap az agrárkaron

Hírek - 2023.12.01

Az üvegházak színes világával, egzotikus rovarokkal, élelmiszeripari bemutatóval, látványos kémiai kísérletekkel és campustúrával várja az agrárium iránt érdeklődő fiatalokat december 7-én, csütörtökön a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A pályaválasztás előtt álló diákok – bejárva a Böszörményi úti campust – bepillantást nyerhetnek a kar sokrétű oktatási és kutatási tevékenységébe, valamint a hallgatói élet mindennapjaiba is.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának nyílt napja december 7-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a Böszörményi úti campuson, a kar főépületének Aulájában. Harsányi Endre agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettes köszönti majd a leendő hallgatókat, ezt követően az érdeklődő fiatalok és szüleik a különböző szakok standjainál tájékozódhatnak a képzésekről és megismerhetik az intézmény főbb kutatási területeit is.

- A debreceni agrárkar szakjai felölelik a teljes élelmiszerláncot, a növénytermesztési, kertészeti és állattenyésztési alapanyag-előállítástól az élelmiszer feldolgozásáig, emellett olyan korszerű ismereteket is kapnak hallgatóink, melyek segítik megérteni a környezet- és a természetvédelem, valamint a klímaváltozás kihívásait, megfelelő válaszokat adni többek között az erőforrások okszerű használatával és a precíziós gazdálkodással. A komplex ismereteket gyakorlatorientált módon, a Böszörményi úti campuson és annak közelében található infrastruktúráinkon, egyebek mellett laborokban, bemutatókertben, állat- és üvegházakban, élelmiszerfeldolgozó kisüzemben, halbiológiai laborban, növénytermesztési, állattenyésztési és kertészeti telephelyeinken sajátítják el a fiatalok. A nyílt napon szeretnénk minél többet megmutatni ebből a sokszínű tevékenységből – mondta előzetesen a hirek.unideb.hu-nak Stündl László, a DE MÉK dékánja.
Nyílt nap az agrárkaron
A nyílt napra érkezők részletesen tájékozódhatnak a felvételi eljárás menetéről, valamint a 2024/25-ös tanévben induló élelmiszer-, mezőgazdasági, kertész-, természetvédelmi, precíziós mezőgazdasági, vadgazda-, valamint mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki alapszakokról, a lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki és az osztatlan agrármérnöki képzésekről. A rendezvényen a leendő hallgatók a szakok vezetőinek közvetlenül is feltehetik kérdéseiket.
Nyílt nap az agrárkaron
Bemutatkoznak a beiskolázási tájékoztatón az elérhető szakkörök, a kari tehetséggondozó program, a szakkollégiumok, szó lesz a hallgatói rendezvényekről, a közösségi életről, a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről és a mobilitási programokról is. Az érdeklődő fiatalok campustúra keretében ellátogathatnak egyebek mellett a Halbiológiai Laboratóriumba, az űrprogramról ismertté vált Biodrome-ba, a Madárbarát Kertbe és az egyedülálló élelmiszerüzembe is.
Forrás: DE. Sajtóközpont - ÉE

Címkék: debreceni egyetem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Yanmar e-X1 – autonóm elektromos erőgép, traktoros nélkül

A Yanmar Agribusiness Co., Ltd., a Yanmar Holdings leányvállalata is belépett az elektromos meghajtású ...