TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Előtérben a hazai mezőgépgyártók innovációja

Előtérben a hazai mezőgépgyártók innovációja

Hírek - 2023.12.01

A piaci változások hatással vannak az agrárszektor minden szereplőjére, így a mezőgépgyártásra is. Mára már bebizonyosodott, hogy a versenyképesség javítása érdekében a magyar ipar szerves részét képező mezőgépgyártó cégeknek a jövőben még korszerűbb gépekkel és költséghatékony termelést lehetővé tevő technológiai berendezésekkel kell a termelőket kiszolgálni, és ennek érdekében erősíteni kell a hazai műszaki tudományos eredmények hasznosítását.

Hirdetés

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) az innovációs célkitűzések megvalósítása érdekében évtizedek óta erősíti a szakmai összefogást, sokoldalú segítséget nyújt a kormányzati hivatalok, egyetemek, kutatóhelyek, valamint a finanszírozásban közreműködő szervezetek és a termelő cégek együttműködésének koordinációja terén.

Ebben a folyamatban jelentős lépésre került sor a Nemzeti Innovációs Ügynökség és a MEGOSZ közötti „Együttműködési megállapodás” aláírásával, amelyre 2023. november 24-én Szekszárdon, a Ferropatent Zrt. és a MEGOSZ által rendezett szakmai találkozón került sor.

Előtérben a hazai mezőgépgyártók innovációjaVarga-Tarr Sándor vezérigazgató-helyettes, Nemzeti Innovációs Ügynökség
 

A 2023. júniusban létrejött Nemzeti Innovációs Ügynökség fő feladatának tekinti közvetlen kapcsolatok biztosítását az innovatív vállalatok, a tudományos és oktatási hálózatok és a piaci szereplők között. Varga-Tarr Sándor vezérigazgató-helyettes a szekszárdi rendezvény keretében megtartott előadásában hangsúlyozta: a mezőgépgyártó cégek körében a jövőben a MEGOSZ-szal együttműködve törekszenek az innovációs ökoszisztéma dinamizálására a tudásmegosztás, a támogatás és a kapcsolatteremtés erősítésére.

Előtérben a hazai mezőgépgyártók innovációjaCsanádi Tamás, a MEGOSZ elnöke
 

A MEGOSZ – többségében a KKV körbe tartozó - tagvállalatai a gyártmányfejlesztési törekvéseik és az innovációs tevékenység hatékony támogatását várják az együttműködéstől, mondta Csanádi Tamás, a MEGOSZ elnöke.

 

A rendezvény szakmai programja keretében a résztvevők megtekintették a több mint harminc éve sikeresen működő, családi tulajdonban lévő Ferropatent Zrt üzemcsarnokait, korszerű fémmegmunkáló berendezéseit. Szabó Sándor elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a több mint hetven főt foglalkoztató cégük világszínvonalú acéltermékekkel tudja kielégíteni a gépgyártást végző cégek anyagellátási igényeit.
 

Nemzeti Innovációs Ügynökség sajtó és kommunikációs ügyek felelőse:

Katona Kira (Telefon: 06-30-096-6209 E-mail: katona.kira@niu.hu )

Mezőgépgyártók Országos Szövetsége:

Dr. Fenyvesi László főtitkár (Telefon: 06-20-3830147 E-mail:info@megosz.eu)

Címkék: megosz, mezőgépgyártó, innováció
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

2024 hala a réticsík – Ismerjük meg közelebbről!

Gondolta volna, hogy a réticsík Európában valószínűleg az első hal volt, amelyet különböző edényekben tartottak a ...