TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
A Corteva véradói idén közel 200 életet mentettek meg Magyarországon

A Corteva véradói idén közel 200 életet mentettek meg Magyarországon

Hírek - 2023.11.27

A Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat termelési üzemének önkéntes munkatársai 2023-ban összesen 63 alkalommal adtak vért Szarvason, a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradó eseményeken. Ezzel a tevékenységgel a Corteva közel 200 ember életének megmentéséhez szükséges vért adományozott kollégái segítségével.

Hirdetés

A Corteva egyik alapértéke a biztonságos életre való törekvés. Ennek megfelelően a vállalat minden tevékenységében szem előtt tartja a biztonságot és a környezetvédelmet. A vállalat az emberi életet és annak védelmét helyezi működésének középpontjába, ugyanakkor elkötelezett a környezet, a társadalom és a rászorulók támogatása mellett. Ennek az elkötelezettségnek a részeként a Corteva önkéntes tevékenységek széles körét végzi világszerte, jótékonysági munkájával támogatja a rászorulókat, és felhívja a figyelmet olyan társadalmi kérdésekre, mint az élelmiszerbiztonság, a fenntarthatóság vagy a véradás fontossága.

"A Cortevánál nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak pénzadományokat juttassunk el civil szervezetekhez, hanem munkatársaink önkéntes munkaidejével is hozzájáruljunk a vállalat társadalmi felelősségvállalásához" - mondta Jenei Ágota, a Corteva regionális HR tanácsadója. "A Magyar Vöröskereszt munkájával és kollégáink véradáson való részvételével életeket mentünk. Hisszük, hogy nincs nemesebb tett, mint amikor ily módon vállalunk felelősséget a társadalomért vagy a közvetlen környezetünkért" - tette hozzá a HR szakember.

Pljesovszki Ágnes, a Magyar Vöröskereszt szarvasi területvezetője elmondta: „A Cortevánál nagyon sok a fiatal véradó és van pár igazán ritka vércsoportú önkéntes is, aminek mindig nagyon örülünk. Nagyon fontosnak tartjuk a vállalat példamutató magatartását és hálásak vagyunk a munkatársaknak, hogy most már második évben ilyen szép számmal, elkötelezetten vesznek részt a véradásokon. Nagyon nagy szükség van az olyan együttműködésekre, amelyekkel életeket menthetünk és köszönjük a vállalat segítő szándékú kezdeményezését.”

A Magyar Vöröskereszt a legnagyobb múltra visszatekintő hazai humanitárius szervezet. A szervezet kollégái 2022 tavasza óta járnak a Corteva szarvasi termelési üzemébe, hogy a kollégák évente kétszer szervezett véradáson keresztül segíthessenek, azoknak, akiknek vérre van szükségük.

A Corteva ezen felül törekszik arra, hogy magyarországi jelenlétével és karitatív munkájával felhívja a figyelmet a társadalmat érintő kérdésekre és motiválja munkavállalóit, partnereit és környezetét önkéntes programjaihoz való csatlakozásra. A Corteva folyamatosan keresi a karitatív lehetőségeket és várja partnerei ötleteit, javaslatait, hogy bővítse azon szervezeteknek a számát, akikkel közösen tud együtt dolgozni, hogy a társadalom számára értéket teremtsen.

Címkék: corteva agriscience
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

MERT MINDEN LEVÉL SZÁMÍT: MERGENTO VT SZÁLLÍTÓSZALAGOS ...

Kíméletes és szennyeződésmentes rendfelszedés maximális teljesítménnyel. Minden levél számít: minimális ...