TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 593 Ft
Benzin ára: 573 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 382,59
USD: 355,01
CHF: 405,63
GBP: 445,79
Hirdetés
A Pilisi Parkerdő a hazánkban őshonos állatfajok védelméért

A Pilisi Parkerdő a hazánkban őshonos állatfajok védelméért

Hírek - 2023.11.16

Együttműködési megállapodást írt alá a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadasparkot működtető Budakeszi Vadaspark Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködési megállapodás célja a Budakeszi Vadaspark szakmai munkájának, elsősorban fajvédelmi programjainak hatékony támogatása.

A Budakeszi Vadaspark egyrészt természetközeli családi élménypark, másrészt a magyar erdészeti és vadászati kultúra edukációs központja, harmadrészt a hazánkban őshonos állatfajok, köztük számos védett faj tudományos programjainak teret biztosító természetvédelmi tudományos háttérintézmény.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. alapítójaként, valamint a főváros és környékének 65 ezer hektáros erdőterületét fenntartható módon, a legkorszerűbb természetvédelmi módszerekkel kezelő erdőgazdálkodójaként is egyre nagyobb jelentőségűnek tartja a fajvédelem hatékony programjait. 

„A Budakeszi Vadaspark jóval több, mint állatkert. A Magyarországon őshonos állatfajokat természetes élőhelyükhöz a lehető legközelebbi körülmények között bemutatja a nagyközönségnek, azonban a bemutatás mellett nemcsak célja, hanem szakmai küldetése a fajvédelem. Erre jó példa a most futó Vadmacska fajmegőrző-program, de számos más program is működik a Vadasparkban a magyar természeti értékek megőrzése érdekében. A Pilisi Parkerdő ennek a szakmai küldetésnek a megvalósítását támogatja” ­­– fogalmazott Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója

Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója elmondta: "A Budakeszi Vadaspark célja a minket körülvevő természeti értékek fenntartható módon történő, komplex bemutatása, megőrzése, a látogatókkal való megismertetése. A nálunk élő állatok életkörülményének folyamatos javítása, az állatvédelmi fejlesztések biztosítása, a kutatási program támogatása, a Parkerdő részéről olyan vállalás, amely bizonyítja, hogy a Vadaspark jó kezekben van. A következő években olyan fejlesztések fognak megvalósulni, (új kifutók, oktatási létesítmények, háttérinfrastruktúra, energetikai beruházás) amelyben nemcsak az itt élő állatok, a Vadaspark dolgozói, hanem a hozzánk ellátogatók is örömüket fogják lelni.” 

A Pilisi Parkerdő és Budakeszi Vadaspark együttműködési megállapodása értelmében a Parkerdő a következő öt évre tervezetten mintegy 125 millió forintos nagyságrendű forrást biztosít a Vadaspark fajmegőrző és egyéb állatvédelmi programjainak és az ezt szolgáló infrastrukturális beruházások megvalósítására.

Címkék: pilisi parkerdő, őshonos
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Világelső a DE GTK hallgatója

Lengyel Ádám, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar (DE GTK) pénzügy-számvitel szakos hallgatója nyerte meg a ...