TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés

Kedves Olvasók!

Hírek - 2016.04.20

Május 19. és 22. között Hódmezővásárhely lesz a magyar állattenyésztés fővárosa, ahol ünnepelni gyűlik össze a magyar állattenyésztők színe-java. A kiállításon bemutatott szebbnél szebb tenyészállatok nemcsak küllemükben, de genetikai értékükben is világszínvonalat képviselnek, amelyekre joggal lehetnek büszkék tenyésztőik, és amelyekre sikeres jövőt lehet alapozni.


farkassAz Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat a Magyar Állattenyésztők Szövetsége kezdetektől fogva kiemelt tenyészállat-kiállításnak ismeri el. A legnagyobb hazai agrárseregszemleként számon tartott esemény helyszíne a régi, de az időpontja és a hossza eltér a megszokottól. A főszervező Hód-Mezőgazda Zrt. döntése értelmében idén négynapos lesz a rendezvény.
A Magyar Állattenyésztők Szövetsége egyik legfontosabb feladatának tekinti a hazai tenyésztésű, kiváló minőséget megtestesítő tenyészállatok és eredményeik lehető legszélesebb társadalmi rétegekkel történő megismertetését. Ezért is vesz részt társzervezőként az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. A tenyészállat-bemutatók, valamint az állatos közönségprogramok előkészítését és lebonyolítását a fajtatenyésztő szervezetek munkatársai végzik. A hosszú évek alatt rutinos csapatok alakultak ki, de ettől még óriási odafigyelést és munkát igényel a szervezés (állatok kiválogatása, előkészítése, be- és elszállítása, a helyszínen való ellátása, ápolása, gondozása, felvezetése, bírálata, fotózása stb.).
Persze hiábavaló lenne minden előkészület és munka a szervezők részéről, ha a tenyésztők nem éreznék, hogy érdemes időt, energiát és anyagiakat áldozni arra, hogy Hódmezővásárhelyre elhozzák legszebb, legjobb állataikat bemutatni országnak-világnak. Az Alföldi Állattenyésztési Napok az elmúlt huszonkét év alatt a kiállítások között etalonná vált, amelyre a tenyésztők szívesen viszik jószágaikat, és amelyen ma már megtiszteltetésnek számít a részvétel. A kiállítás egyik leglátványosabb, legtöbb nézőt vonzó és számunkra legfontosabb eseménye a május 20-án (pénteken) 10.00 órától kezdődő ünnepélyes díjkiosztó.
Minden állattenyésztőt és a mezőgazdaságban dolgozó kollégát, illetve az ágazat iránt érdeklődőt ezúton is arra buzdítok, látogasson el Hódmezővásárhelyre május 19. és 22. között, tekintse meg a kiállítást, vegyen részt a gazdag szakmai, illetve közönségprogramokon, és ünnepeljük együtt a sikeres magyar állattenyésztőket!


Farkas Sándor
elnök
Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kukorica gyomirtása Akris® Trióval

Több hatóanyaggal végzett korai posztemergens kezeléssel megelőzhető a terméscsökkenés