TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 82.000,00 Ft (tonna)
Napraforgómag: 179.681,76 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 80.883,45 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 76.581,75 Ft (tonna)
Repcemag: 220.645,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.881,91 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 651 Ft
Benzin ára: 635 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 414,27
USD: 406,39
CHF: 443,13
GBP: 492,02
Hirdetés
Zöld utakon: új, értékes karrier a mezőgazdaságban

Zöld utakon: új, értékes karrier a mezőgazdaságban

Hírek - 2023.07.25

A kertészkedés és a mezőgazdaság iránt érdeklődők számára egyre több út áll nyitva, amelyek egy új, értékteremtő szakmához vezethetnek. Ma már számos olyan képzés létezik, amely lehetőséget ad a szakmai alapok megszerzésére, a tudás elmélyítésére, hogy a kurzus végén olyan piacképes ismeretekkel rendelkezzünk, melyek birtokában akár a saját vállalkozásunkba is belevághatunk.

Akár a pálinkakészítés, akár a zöldség- és gyümölcstermesztés vagy épp a méhészet tűnik vonzónak, a DEKRA Akademie számos kertészeti és mezőgazdasági képzést kínál azok számára, akik most vágnának bele valami újba, és azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék gyarapítani.

Alakítsuk a szenvedélyünket, hobbinkat megélhetéssé, ha szeretünk a természetben dolgozni, élvezzük a saját termesztésű zöldségeket és gyümölcsöket, vagy vonzódunk a fenntartható, környezettudatos életmódhoz.

Biogazdálkodó: úton egy fenntarthatóbb jövő felé

Ahogy az egészségtudatos biotermékek iránti kereslet nő, úgy válik egyre fontosabbá a fenntartható, ökológiai szemléletű állattenyésztés és növénytermesztés is. A biogazdálkodó kurzus azoknak kínál lehetőséget a továbblépésre, akik érdeklődnek a környezettel összhangban végzett mezőgazdasági munka, egy biogazdaság hatékony működtetése iránt. A résztvevők behatóan megismerkedhetnek a biogazdálkodás alapjaival, a fenntartható gazdaság technikáival, elveivel, valamint a biotermékek előállításának és forgalmazásának legfontosabb aspektusaival.

A pálinkafőzés művészete

A pálinkafőzés hosszú múltra tekint vissza Magyarországon, hagyománya pedig a mai napig él. A pálinkakészítő képzést elvégezve olyan szakemberré válhatunk, aki magabiztosan mozog a különféle eljárások, technológiák világában, alaposan ismeri a különböző gyümölcsfajtákat, és képes magas minőséget képviselő terméket előállítani. A kurzus résztvevői megismerkednek az alapanyagok kiválasztásának módjával, a főzési folyamat optimalizálásával és a pálinka minőségének ellenőrzésével is.

A képzést elvégzők ezen felül tisztában lesznek a piaci igényekkel, az aktuális szabályozási környezettel, jogszabályi követelményekkel és az olyan üzleti aspektusokkal, amelyek segítenek egy sikeres vállalkozás üzemeltetésében.

Mindent a méhekről

Zöld utakon: új, értékes karrier a mezőgazdaságban

A méhek rendkívül fontos szerepet játszanak a növénytermesztésben és a biodiverzitás fenntartásában, épp ezért a méhész kurzus elvégzésével nemcsak egy új szakmát, hanem hatalmas felelősséget is kapunk. Ez a képzés lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedjünk a méhek életmódjával, a méhészeti technikákkal, megtanuljuk a méhcsaládok kezelését, szaporítását, a mézelő méhek tartásának legfontosabb szabályait, valamint a méz előállításának és forgalmazásának folyamatát. Az alapos szakmai ismeretek birtokában már képesek leszünk egy méhészet gazdaságos és biztonságos üzemeltetésére úgy, hogy közben a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesszük.

A gyümölcs- és zöldségtermesztés mestere

Ha mindennél többre értékeljük a friss, vitamindús terményeket, és ezeket leginkább mi magunkat szeretjük szüretelni, a gyümölcs- és zöldségtermesztő képzés segíthet elmélyíteni érdeklődésünket, és egy új szintre emelni a tudásunkat. A kurzus során a résztvevők megismerik a különböző gyümölcs- és zöldségfajták termesztésének alapelveit, a talajkezelés és a trágyázás optimális módjait, valamint a kártevők és a betegségek elleni védekezés lehetőségeit. A megfelelő ültetési, öntözési és metszési technikák elsajátításával, valamint a terméstárolás és értékesítés legfontosabb szempontjainak megismerésével már képesek leszünk megtervezni és irányítani a saját vállalkozásunkat, és mindig a legjobb minőségű terményeket szállítani.

A fenti képzések mindegyike jó lépés lehet egy természetközeli, értékes szakma felé, amely hosszú távú megélhetést biztos, miközben azzal foglalkozhatunk, amit igazán szeretünk.

Címkék: kertészkedés, pálinkafőzés, zöldség, gyümölcs
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Visszatér régi jó „barátunk” – Véleménycikk az elektronikus ...

Közeleg az év vége. Ilyenkor mindenki egy kicsit elcsendesedik, örülünk a karácsonynak, a szeretteinknek, a ...