TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Zöld utakon: új, értékes karrier a mezőgazdaságban

Zöld utakon: új, értékes karrier a mezőgazdaságban

Hírek - 2023.07.25

A kertészkedés és a mezőgazdaság iránt érdeklődők számára egyre több út áll nyitva, amelyek egy új, értékteremtő szakmához vezethetnek. Ma már számos olyan képzés létezik, amely lehetőséget ad a szakmai alapok megszerzésére, a tudás elmélyítésére, hogy a kurzus végén olyan piacképes ismeretekkel rendelkezzünk, melyek birtokában akár a saját vállalkozásunkba is belevághatunk.

Akár a pálinkakészítés, akár a zöldség- és gyümölcstermesztés vagy épp a méhészet tűnik vonzónak, a DEKRA Akademie számos kertészeti és mezőgazdasági képzést kínál azok számára, akik most vágnának bele valami újba, és azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék gyarapítani.

Alakítsuk a szenvedélyünket, hobbinkat megélhetéssé, ha szeretünk a természetben dolgozni, élvezzük a saját termesztésű zöldségeket és gyümölcsöket, vagy vonzódunk a fenntartható, környezettudatos életmódhoz.

Biogazdálkodó: úton egy fenntarthatóbb jövő felé

Ahogy az egészségtudatos biotermékek iránti kereslet nő, úgy válik egyre fontosabbá a fenntartható, ökológiai szemléletű állattenyésztés és növénytermesztés is. A biogazdálkodó kurzus azoknak kínál lehetőséget a továbblépésre, akik érdeklődnek a környezettel összhangban végzett mezőgazdasági munka, egy biogazdaság hatékony működtetése iránt. A résztvevők behatóan megismerkedhetnek a biogazdálkodás alapjaival, a fenntartható gazdaság technikáival, elveivel, valamint a biotermékek előállításának és forgalmazásának legfontosabb aspektusaival.

A pálinkafőzés művészete

A pálinkafőzés hosszú múltra tekint vissza Magyarországon, hagyománya pedig a mai napig él. A pálinkakészítő képzést elvégezve olyan szakemberré válhatunk, aki magabiztosan mozog a különféle eljárások, technológiák világában, alaposan ismeri a különböző gyümölcsfajtákat, és képes magas minőséget képviselő terméket előállítani. A kurzus résztvevői megismerkednek az alapanyagok kiválasztásának módjával, a főzési folyamat optimalizálásával és a pálinka minőségének ellenőrzésével is.

A képzést elvégzők ezen felül tisztában lesznek a piaci igényekkel, az aktuális szabályozási környezettel, jogszabályi követelményekkel és az olyan üzleti aspektusokkal, amelyek segítenek egy sikeres vállalkozás üzemeltetésében.

Mindent a méhekről

Zöld utakon: új, értékes karrier a mezőgazdaságban

A méhek rendkívül fontos szerepet játszanak a növénytermesztésben és a biodiverzitás fenntartásában, épp ezért a méhész kurzus elvégzésével nemcsak egy új szakmát, hanem hatalmas felelősséget is kapunk. Ez a képzés lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedjünk a méhek életmódjával, a méhészeti technikákkal, megtanuljuk a méhcsaládok kezelését, szaporítását, a mézelő méhek tartásának legfontosabb szabályait, valamint a méz előállításának és forgalmazásának folyamatát. Az alapos szakmai ismeretek birtokában már képesek leszünk egy méhészet gazdaságos és biztonságos üzemeltetésére úgy, hogy közben a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesszük.

A gyümölcs- és zöldségtermesztés mestere

Ha mindennél többre értékeljük a friss, vitamindús terményeket, és ezeket leginkább mi magunkat szeretjük szüretelni, a gyümölcs- és zöldségtermesztő képzés segíthet elmélyíteni érdeklődésünket, és egy új szintre emelni a tudásunkat. A kurzus során a résztvevők megismerik a különböző gyümölcs- és zöldségfajták termesztésének alapelveit, a talajkezelés és a trágyázás optimális módjait, valamint a kártevők és a betegségek elleni védekezés lehetőségeit. A megfelelő ültetési, öntözési és metszési technikák elsajátításával, valamint a terméstárolás és értékesítés legfontosabb szempontjainak megismerésével már képesek leszünk megtervezni és irányítani a saját vállalkozásunkat, és mindig a legjobb minőségű terményeket szállítani.

A fenti képzések mindegyike jó lépés lehet egy természetközeli, értékes szakma felé, amely hosszú távú megélhetést biztos, miközben azzal foglalkozhatunk, amit igazán szeretünk.

Címkék: kertészkedés, pálinkafőzés, zöldség, gyümölcs
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent az új, állati genetikai erőforrások megőrzésének ...

Megjelent az állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység ...