TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Rózsából olajat..

Rózsából olajat..

Hírek - 2023.07.21

Pár éve még közel sem volt ismert számunkra az , hogy a rózsasziromból mennyi mindent is lehet készíteni. Ezek közül csak egy, de igen figyelemre méltó a rózsaolaj.

Igazi természetes ’csodaszer, de ha nem lenne így , csodálatos illatáért már megérné elkészíteni.

ami igazán nehézzé teszi a műveletet

Ami igazán nehézzé teszi a műveletet az a mennyiség. Az első lépés a szürettel kezdődik. Az elkészítéséhez rengeteg rózsaszirom kell, egyetlen csepp rózsaolajhoz ugyanis kb. 40 rózsára van szükség. . Három tonna rózsából mindössze 1 liternyit tudnak elkészíteni.

A rengeteg pozitív hatása miatt azonban nem kell lemondania erről a természetes csodaszerről, kis mennyiségben otthon is el tudja készíteni, ha nem sajnálja rá az időt és persze a rózsákat sem. Nézzük, mi is a teendő, ha adalékanyagok és tartósítószerek nélküli, valóban természetes összetevőből álló rózsaolajat szeretne készíteni otthon, mindenféle nagyobb előkészület és anyagi ráfordítás nélkül.

olívaolaj, rózsa és kész is

Ebben az esetben egy tiszta befőttesüvegbe tesszük a friss, még nem hervadt szirmokat és annyi extra szűz olívaolajjal vagy szőlőmagolajjal öntjük fel, amennyi ellepi. Zárjuk le és tegyük napfényes helyre. Minden nap alaposan keverjük meg, forgassuk át. 3 hét után gondosan szűrjük le.

amire használhatjuk

Tökéletesen alkalmas közvetlenül a bőrre alkalmazva, például egy vattakorong segítségével is felvihető a bőrre. Ha arcra, bőrre kenve, kozmetikumként szeretné használni, akkor érdemes kókuszzsírhoz keverve alkalmazni, így még erősebb lesz a hatása. Elég pár csepp rózsaolajat belecsepegtetni a kókuszzsírba, összekavarni, és már használható is.
Forrás: megyeriszabolcskerteszete.hu

Címkék: rózsaolaj, rózsa
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szerelemvirág (Agapanthus) - Ültess ilyen virágot, és ...

A szerelemvirág, vagy más néven agapanthus, lenyűgöző növény, mely a kerteket pompával és eleganciával tölti meg ...