TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
A Corteva segített a rászorulók élelmiszer-biztonságának biztosításában

A Corteva segített a rászorulók élelmiszer-biztonságának biztosításában

Hírek - 2023.07.13

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve segített a megfelelő élelmezésbiztonsági előírások biztosításában a rászorulók élelmezéséhez.

A vállalat munkatársai csatlakoztak a kezdeményezéshez, hogy 14 ezer olyan tartós élelmiszerkonzervet címkézzenek fel, amelyek megfelelő élelmiszer-minőséggel rendelkeznek, de a csomagolás sérülése miatt a gyártóik kivonták őket a gyártósorról. A hivatalos címkézés megfelelő élelmiszerbiztonsági szabványokat biztosít ahhoz, hogy ezeket az élelmiszereket az előírásoknak megfelelően eljuttathassák a rászorulókhoz. A vállalat jótékonysági munkájával megerősítette elkötelezettségét az élelmiszerellátás biztonsága és az élelmiszer-biztonság fenntartása mellett.

A Corteva számára kiemelten fontos az élelmiszerellátás védelmének fenntartása, az egészséges alapanyagtermelés és a világ élelmezésének biztosításához szükséges folyamatok segítése. A vállalat emellett önkéntes magyarországi aktivitásaival hívja fel a figyelmet a társadalmat érintő fontos kérdésekre és számos szervezettel együttműködve segíti a rászorulók élelmezését. A Magyar Élelmiszerbankkal közösen a vállalat hosszútávú célja, hogy segítse az élelmezésbiztonságot és elősegítse a mezőgazdaságból származó élelmiszer-felesleg csökkenését.

„A Corteva önkéntes csapatával folyamatosan keressük azokat az újabb és újabb lehetőségeket, ahol a kollégák önkéntes munkájával segíteni tudunk a rászorulókon. A vállalat 2030-as Fenntarthatósági stratégiájának megfelelően számos olyan civil szervezettel dolgozunk együtt, akik az élelmiszerellátás biztonságát és a fenntartható fejlődést segítik. Nagyon hálásak vagyunk az Élelmiszerbanknak ezért a kezdeményezésért és bízunk benne, hogy utat tudunk nyitni számukra a termelőkkel való párbeszédhez, annak érdekében, hogy az élelmiszermentés az agrárium számára is fenntartható és elérhető megoldás legyen” – nyilatkozta Jenei Ágota, a Corteva regionális HR tanácsadója.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy nonprofit szervezet, melynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országban felhalmozódott élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között. A rászorulók segélyezése mellett az élelmiszerek megsemmisítésének megelőzésével segítik a felhasznált energia és károsanyag kibocsátás csökkenését is, így a szervezet egyaránt szolgál szociális és környezetvédelmi célokat.

Az élelmiszerellátó rendszerben évente mintegy 1.3 milliárd tonna élelmiszerfelesleg képződik világszerte, a termelőktől kezdve egészen a fogyasztókig. A Magyar Élelmiszerbank adatai alapján, Magyarországon ez a szám 1.8 millió tonna. Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának jelentése szerint a legnagyobb mértékű, mintegy 53 százalékos felesleg a háztartásokban képződik, míg a feldolgozóipar 20, a termelés 11, a kereskedelem 7, a vendéglátóipar pedig az élelmiszer-hulladék mennyiség 9 százalékáért felelős éves szinten ez Európai Unióban.

„Az Élelmiszerbank a háztartásokból sajnos nem tud élelmiszert menteni, ezért tartjuk fontosnak az edukációt ezen a téren, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a pazarlás megelőzésének fontosságára. Az élelmiszer-kereskedelemből és a gyártásból az egyesület mintegy 9000 tonna élelmiszerfelesleget ment meg évente és juttat el rászoruló emberekhez. A tavalyi év során az általunk mentett élelmiszermennyiség értéke elérte a csaknem 10 milliárd forintot” – nyilatkozta Horváth-Halmai Eszter, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület vállalati adományszervezési vezetője. „A mezőgazdaság az a terület, ahol itthon sajnos egyelőre kevesebb élelmiszermentési együttműködés létezik. Ezért is örültünk nagyon a Corteva kezdeményezésének, hogy közösen keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel felhívjuk a figyelmet az élelmiszerveszteségek csökkentésére, hiszen bízunk benne, hogy a vállalattal együttműködve a jövőben ebben a szektorban is elindulhat érdemi élelmiszermentés.”

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címen várja azoknak a magyar termelőknek a jelentkezését, akik nyitottak átadni a felesleget az egyesület számára, hogy azokat eljuttassák a nélkülöző emberekhez.

Címkék: corteva agriscience, élelmiszer, élelmezésbiztonság
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Manitou és AXIÁL – Stabil partnerség a márkát választókért

Több mint negyedszázados az a gyümölcsöző kapcsolat, amely a Manitou gépek francia gyártóját és magyarországi ...