TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience "Growing for Good" kezdeményezésének középpontjában a mezőgazdasági átalakulás áll

Hírek - 2023.07.10

      A Financial Times Live-val közösen kidolgozott rendezvénysorozat célja, hogy a politikai döntéshozóknak a fenntartható mezőgazdasággal és élelmiszertermeléssel kapcsolatos, megvalósítható javaslatokat nyújtson.

BRÜSSZEL, Belgium, 2023. június 29. — A Corteva Agriscience megerősítette új fenntarthatósági és kutatás-fejlesztési kötelezettségvállalásait. A vállalat elkötelezett az iránt, hogy 2025-ig minden egyes, a portfóliójában megtalálható új megoldás megfeleljen a fenntarthatósági követelményeknek. Ezzel a kötelezettségvállalással együtt a vállalat 2023-ban több mint 1,3 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre, és 2025-re az éves nettó árbevétel nyolc százalékára növeli a kutatás-fejlesztési beruházásait.

Ez a bejelentés adta az alkalmat egy új rendezvénysorozat elindításához, amely 2023 szeptemberében indul, a Financial Times Live-val partnerségben. A Growing for Good rendezvénysorozat gyakorlati és naprakész ötleteket mutat be az európai mezőgazdaság fenntartható és virágzó jövőjének biztosítása érdekében.

A Growing for Good sorozat magas színvonalú beszélgetéseket és tudásmegosztási lehetőségeket kínál az élelmiszeripar, a mezőgazdasági ágazat vezetői és más érdekelt felek számára. A témák között szerepel, hogy miként lehet az európai zöld megállapodásban felvázoltak szerint a mezőgazdaság átalakítását előmozdítani, figyelembe véve a teljes élelmiszerlánc igényeit.

Teresa Babuscio, a Corteva Agriscience EMEA kormányzati és iparági kapcsolatokért felelős vezetője elmondta: "A nettó nulla százalékos kibocsátás felé vezető úton olyan szakpolitikákra van szükség, amelyek figyelembe veszik azokat a heterogén igényeket és kihívásokat, amelyekkel az élelmiszer-ellátási lánc számos különböző tagja szembesül. Csak a partnereinkkel való együttműködés és elkötelezettség révén tudjuk feltárni ezeket az ötleteket, valamint innovatív és inkluzív megoldásokat bemutatni a mezőgazdaság fenntartható átalakulásának előmozdítása érdekében. Célunk mindenekelőtt a megértés elősegítése, és végül a közös megoldások előmozdítása."

A Corteva Agriscience a Growing for Good programon keresztül igyekszik hasznosítani a mezőgazdasági és élelmiszeripari közösség együttes tudását, tapasztalatát és innovatív hozzáállását, valamint konkrét ajánlásokat nyújtani a döntéshozóknak arra vonatkozóan, hogy mi szükséges a fenntartható átalakulás előmozdításához.

A sorozat négy egymásra épülő, körforgásos rendezvényből áll, amelyek a Green Deal és a Farm to Fork stratégia fő pilléreit tárgyalják az élelmiszeripar, a mezőgazdasági szakma és a mezőgazdasági termelők szemszögéből. Ezt egy záróünnepség követi, ahol az események eredményeit a döntéshozóknak szóló kézzelfogható és megvalósítható ajánlások kidolgozására hasznosítják.

A rendezvénysorozaton való részvétel meghívás alapján történik. A részvételi szándékot Nick Impey-nek kérjük jelezni (mailto:nick.impey@ft.com). A rendezvények után a Growing for Good weboldalon a teljes felvétel elérhető lesz.

Corteva Agriscience

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy olyan tőzsdén jegyzett, globális mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfélkapcsolatot és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva egyedülálló értékesítési stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan változatos kínálata révén előnyös piaci preferenciákat teremt. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai kínálattal a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátási rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy gazdagítja a termelők és a fogyasztók életét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.com oldalon található. Kövesse a Cortevát a Facebookon, Instagramon, LinkedIn-en, Twitteren és YouTube-on.

Média Kontakt:
Máté József
Kommunikációs vezető, EMEA
Tel: +41 22 775 36 70
Mob: +41 79 597 2709
jozsef.mate@corteva.com
Címkék: rendezvény, corteva agriscience, growing for good
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Országos Jégkármérséklő Rendszer – mozgalmas szezonkezdés

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által működtetett Országos ...