Hirdetés
Steyr Absolut CVT 6280 traktor

Steyr Absolut CVT 6280 traktor

Gépszemle - 2023.04.15

Az 1947-ben alapított, tavaly már a 75. évfordulóját ünneplő osztrák Steyr traktormárka közel negyedszázada fontos mérföldkőhöz érkezett. 1999-ben vált ugyanis a CNH Global N.V. (vagyis a Case IH/New Holland csoport) tagjává, és ugyanekkor mutatta be legelső olyan traktorát, amely már fokozatmentes CVT váltóval volt felszerelve.

A gyártó legfrissebb újdonsága, az Absolut CVT széria természetesen szintén ezzel rendelkezik, ugyanakkor az erőgépcsaládot a legnagyobb jelentőségű Steyr-fejlesztésnek is nevezik.

A vadonatúj Absolut CVT széria nem csupán a Terrus CVT szériában korábban bemutatott fülke és technológiák adaptációja. Az új elektromos architektúrán és fülkebelsőn kívül jelentős változások érték a hajtásrendszerét, hidraulikus és elektromos hálózatát, valamint új, nagyobb teherbírású mellső híd is elérhető, illetve nagyobb méretű kerekek használata vált lehetővé.

Az Absolut CVT 6280 modell 302 LE teljesítményű, hathengeres, 6,7 literes, turbófeltöltéses CNHI FPT NEF motorral van felszerelve, amely a maximális nyomatékát 1300 f/perc fordulaton adja le, és ebben az EVGT (elektronikus wastegate szelep) is segíti. Az erőforrás a Stage V emissziós előírásokat DPF nélkül teljesíti.

302 LE-s, hathengeres FPT motor

A 15 tonna megengedett össztömegű (12,3 tonna saját tömegű) erőgép a korábbi Absolut CVT szériával megegyező tengelytávval (2884 mm) rendelkezik, a hidaknál viszont megnövelték a teherbírást.

Steyr CVT fokozatmentes hajtómű hidraulikus-mechanikus teljesítményelágaztatással, 4 dupla kuplungos mechanikus áttétellel. S-Tronic motor- és hajtóművezérlés. Quick Turn II változó áttételű kormányzás. S-Guide Ready, S-Guide LVL 3 automata kormányzás RTK-pontossággal, S-Turn Plus automata táblavégi forduló. S-BRAKE intelligens vontatmányfékezés.

TLT: 540/1000 és 540E/1000E (a fülkében kapcsolható).


 

4 CCLS kiadó szelep 170 l/min. EHR 10 463 kg emelőerővel, fronthidraulika, 5129 kg mellső emelési kapacitás.

Csökkentett számú hidraulikus és elektromos csatlakozások.

Elektrohidraulikus, automatikusan, terhelés alatt kapcsolható összkerékhajtás, erősített, fékezett első-hátsó híd. Sebesség: 30 m/h-tól 50 km/h-ig.

Nagyobb átmérőjű kerekek a tapadási felület növeléséért, illetve a káros talajtaposás csökkentéséért.


 

8%-kal megnövelt méretű vezetőfülke, opcionális félaktív fülkerugózással. Alacsonyabb zajszint a fülkén belül (66 dBa), csendesebb működés.

Grammer Dual Motion légrugózású, szövetborítású vezetőülés kartámasszal és ülésérzékelővel, utasülés.

Digitális műszerfal, bőrborítású kormánykerék.

8%-kal megnövelt méretű vezetőfülke opcionális félaktív fülkerugózással

INFOMAT 1200 érintőképernyős monitor ISOBUS-III előkészítéssel.


 

Felhasználóbarát MultiController III kartámasz, széles körű testreszabhatósággal.


 

15%-kal nagyobb, 460 literes üzemanyagtartály a hosszabb üzemidőért egy feltöltéssel. Akár 750 üzemórás szervizperiódusok, távoli szervizeléréssel.

S-Fleet telematika, amelyen keresztül a gazdálkodók valós időben figyelhetik gépeiket, és automatizálhatják a flotta, a gazdaság és az adatkezelés kulcsfontosságú folyamatait.


 

Forgalmazó: Magtár Kft.

Pillmann Péter termékmenedzser

Mobil: 06 (20) 226-6680

Cím: 5000 Szolnok, Kombájn u. 2.

Telefon: +36 (56) 510-030

E-mail: magtar@magtarkft.hu

Web: magtarkft.hu
 Címkék: steyr, absolut cvt 6280, traktor
Kiemelt hírek