Hirdetés
Hardi AEON CENTURAline vontatott permetezőgép – A növényvédelem jövője

Hardi AEON CENTURAline vontatott permetezőgép – A növényvédelem jövője

Gépszemle - 2023.02.06

A dán Hardi 2019-ben mutatta be az AEON CENTURAline szántóföldi csúcskategóriás vontatott permetezőgépet. A cél a permetezési kapacitás növelése volt, anélkül, hogy mindez a hatékonyság, precizitás, stabilitás, könnyű kezelhetőség és biztonság rovására ment volna. A progresszív hidraulikus felfüggesztőrendszer, és az ebből adódó alacsony tömegközéppont kiemelkedő munkasebességet is lehetővé tesz.

ComfortTrack kerékkormányzás

A ComfortTrack kerékkormányzás 27 fokos kormányszöget és mindössze 6,3 méteres fordulási sugarat tesz lehetővé, így kiküszöbölhetők a taposási károk. Az AEON CENTURAline mindig a traktor hátsó kerekeit követi, még szűk kanyarokban is. A ComfortTrack a kerekeket forgatja, nem a tengelyt, a hosszú sárvédők pedig követik a kerekeket, így a fúvókák mindig tiszták maradnak.

520/85R46 méretű gumiabroncsokkal a tengelytáv 81 cm.

  

AutoSelectDuo a rugalmas fúvókaméret-váltásért

Ha a menetsebességet munka közben nagymértékben változtatni kell, a pneumatikus működtetésű AutoSelectDuo automatikusan és azonnal vált a kétféle fúvókaméret között, így az egyik fúvókasor munkáját nagyobb sebesség esetén át tudják venni a nagyobb fúvókák.

Ha a táblán kell megváltoztatni a fajlagos kijuttatási mennyiséget, akkor ezt egy megfelelő fúvókára történő átváltással lehet munka közben megtenni, a munkaminőség veszélyeztetése nélkül.

A kezelőnek 9–13 szakasz és szakaszonként maximum 8 fúvóka használatára van lehetősége.

  

DELTA FORCE szórókeret

A 24–39 méteres, egyedülálló, háromdimenziós kialakítású DELTA FORCE szórókeret nagy sebességnél is tökéletes keretvezérlést biztosít. A felhasználó az utolsó szakasz kihajtásával vagy anélkül különböző szélességben permetezhet.

A szórókeret egyszerű, mégis hatékony ingafelfüggesztése kontrollálja a keretmozgásokat, míg az alacsony tömegközéppont biztosítja a szórókeret tökéletes egyensúlyát, mind sík, mind dombos terepen.

2,55 méteres szállítási méret.

TWIN FORCE szórókeret

A TWIN FORCE szórókeret a világ legjobb kijuttató-rendszerét alkalmazza. Az állítható légfüggöny segítségével és a permetlé megfelelő szabályozásával akár 80 százalékkal csökkentheti az elsodródást. A légrásegítéssel történő permetezés nemcsak a kis cseppek elsodródását akadályozza meg azáltal, hogy lefelé fújja őket, de a növényt is megnyitja a cseppek behatolása előtt.

A TWIN FORCE gyorsabban elvégzi a munkát. A hatékony elsodródás-szabályozás egy vizsgálat szerint 31-ről akár 76-ra növelheti a permetezési napok számát.

A levegőrásegítéssel történő permetezés a hagyományos kijuttatáshoz képest jobb permetlé-behatolást és jobb lefedettséget garantál. Mindez a gazdálkodó számára legalább 50 százalékos megtakarítást jelent a vízfelhasználásban, és akár 30 százalékos megtakarítást a növényvédő szereken.

A ventilátorok egyenként és szórókeret-méterenként 2000 köbméter/óra légszállítási teljesítményt, és maximálisan 35 km/h légsebességet képesek biztosítani.

ParaLift magasságállítás

A szórókeretek magasságállítását a ParaLift rendszer végzi. A kezelőfülkéből működtetett két nagyméretű, nitrogénakkumulátorral rendelkező munkahenger biztosítja a szórókeret függőleges irányú magasságszabályozását és lengéscsillapítását.

Vázszerkezet

Az AEON CENTURAline rendkívül strapabíró, a vázszerkezetét tartósságra tervezték. Alapfelszereltségként teljes felfüggesztéssel van ellátva, amely védi az összes mechanikus alkatrészt, és még nagy sebességnél is összehasonlíthatatlan kényelmet és biztonságot nyújt a kezelőnek. Újdonság a tengelyközéppont hidraulikus felfüggesztése, amely biztosítja a gém stabil mozgását.

Egyetlen erős munkahenger biztosítja a tökéletes felfüggesztést, még lejtőn is.

AutoTerrain talajfelszín-követés

Az AutoTerrain automatikus szórókeretvezérlés mindig optimalizálja a magasságot, a dőlést, a döntést és a billentést, ezáltal kiemelkedő szórókeret-stabilitást garantál. A szórókeret szárnyain található ultrahangos érzékelők és a keret közepén elhelyezkedő gördülési érzékelők segítségével figyeli és korrigálja a keret mozgását, így inkább megelőzi, semmint korrigálja a nemkívánatos keretmozgásokat.

AutoNozzleControl fúvókánkénti szakaszvezérlés

Az AutoNozzleControl a maximális precizitásért felel. Lehetővé teszi bizonyos fúvókák automatikus kikapcsolását a fordulóban és az érzékeny területek melletti permetezéskor. Automatikus üzemmódban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik.

PrimeFlow motorizált fúvóka be- és kikapcsolás

A PrimeFlow-val felszerelt szórókeret-folyadékrendszer garantálja a gyors feltöltést, illetve megakadályozza az ülepedést és az eltömődést. A permetezés megkezdésekor a folyadék már eloszlott a teljes szórókeretben, és a kívánt nyomással kering a permetezőgép vezetékein keresztül. Alacsony nyomású permetezéskor is teljesen kiürülnek a permetezővezetékek, így csak kis maradék marad bennük, kevesebb folyadékra van szükség a tisztításhoz.


SmartCom elektronikus vezérlőegység

Az intelligens SmartCom elektronikus vezérlőegység érzékeny és pontos folyadékszabályozást garantál, ezáltal gyorsabb permetezési sebességet tesz lehetővé, nagyobb kijuttatási mennyiséggel. A SmartCom gyors és egyszerű diagnosztikát biztosít a HARDI ServiceTool segítségével, így minimalizálható az állásidő.

A vezérlőegység teljes mértékben ISOBUS-kompatibilis.

Szivattyú

Robusztus és könnyen karbantartható, 280 vagy 334 l/perc kapacitású membránszivattyú. Az extra FlexCapacity szivattyú 450 l/percre növeli a kombinált áramlási kapacitást, így nagy mennyiségek kijuttatását teszi lehetővé a kevertetés károsodása nélkül.

Vezérlőegységek

A korszerű HC 9700 terminál minden fontos információt egyetlen 12,1 colos, színes HD érintőképernyőn integrál, hogy teljes áttekintést adjon a permetezési munkáról. USB-portokkal és WiFi adapterrel felszerelve teszi lehetővé az egyszerű adatcserét.

A munkavégzési nézeten keresztül a gépkezelő működtetheti az AutoSlant ultrahangos keretszabályozó rendszert, az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlést, valamint a sorvezetést és a kijuttatási mennyiség szabályozást is.

FluidBox 8000 kezelőfelület

Az intelligens FluidBox 8000 gyors és közvetlen hozzáférést biztosít az általános műveletekhez egy képernyőn, beleértve az AutoFill, AutoAgitation és AutoWash funkciókat.

· Intuitív, színes kezelőfelület

· Egyszerűsített, integrált számológép a permetezőgép előkészítéséhez

· Be/kikapcsolás és vészleállítás minden funkcióhoz

· FúvókatesztHARDI vállalat / Kapcsolat

A növényvédelmi gépekre szakosodott dán Hardi International A/S 1957-ben jött létre. A kertész Hartvig Jensen alapította, aki akkoriban nem igazán talált minőségi permetezőt a piacon, ezért maga gyártott egy 200 literes, 6 méter munkaszélességű gépet, és ezzel a Hardi története is kezdetét vette. Ma már a világ minden részére kiterjedő disztribúciós és értékesítési hálózatuk több mint 100 országban van jelen.

Forgalmazók:

Dorker Kft.

Telefon:          06 (30) 664-5748

E-mail: dorker@dorker.hu

Agroázis

Telefon:          06 (30) 406-3347

E-mail: babolna@agroazis.hu

Címkék: hardi, aeon centuraline, vontatott, permetezőgép, növényvédelem
Kiemelt hírek