TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.964,48 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.533,77 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 61.253,64 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.866,29 Ft (tonna)
Repcemag: 159.604,60 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.503,23 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,78
USD: 359,69
CHF: 396,83
GBP: 450,76
Hirdetés
Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Gépszemle - 2024.04.14

A jó gazda azt akarja, hogy a termése csodálatos legyen, igaz, ehhez óhatatlanul eszközök és gépek kellenek. Az egyik legfontosabb munkafázis a tápanyagok megfelelő kijuttatása, ami egyszerűbbnek hangzik a valóságnál – 2024-ben már nem ott tarunk, hogy csak megyünk és kiszórjuk.

A német Amazone függesztett műtrágyázója sem elégszik meg ennyivel, hisz a legmodernebb mechanikus és elektronikus fejlesztések segítik a precíziós gazdálkodást: a ZA-TS termékcsalád több méretben, 1400 és 4200 liter közötti tartálytérfogattal is elérhető, hogy mindenki megtalálja a saját termőterületéhez illő eszközt. Segítségével impozáns, akár 54 méteres munkaszélesség és kiváló határszórási kép érhető el: az Isobus rendszer, a biztos mérlegelés, a precíz szóráshatároló és -felügyelet, valamint az innovatív oldalszél-kompenzáció teszi a maga műfajában egyedülállóvá.

Ökológiai és gazdasági szempontból is kár minden gramm feleslegesen kiszórt műtrágyáért – hogy munka közben ne kelljen aggódni a pazarlás miatt, helyettünk is figyel a határoló, így csak oda jut a talajjavító anyagokból, ahol valóban szükség van rá. Nem csak mezsgye-, hanem rendkívül precíz határszórás is elérhető: a dobási távolság a mennyiségszabályozóval kombinálva igazítható. Az árokszórási üzemmód során, ha például közvetlenül a tábla mentén felszíni víz található, akkor meghatározott távolságot kell tartani – ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva tovább csökkenthető!

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

A széleken is pontosan

Az Amazone eszközök tervezése során a megbízható működés és az egyszerűsített használat került fókuszba. Ezekre remek példa a BorderTS és a tárcsába integrált, oldalfüggetlenül aktiválható AutoTS határoló szuperereje: az ágyásszóró ernyő használatával a teljes előírt mennyiség kijuttatható a tábla határain belül. Minden érték előre eltárolható, így alkalmazási helyzettől függően automatikusan betöltődnek a megfelelő beállítások – a szóráshatárolónak hála, a peremterület külső öt méterén akár 27 százalékos többlethozam is elérhető a hagyományos rendszerekhez képest!

A külső és belső elektronikus kommunikációért Isobus felel, ami egy, az egész világon érvényes kommunikációs szabvány; bevált kapocs a kezelőterminálok, traktorok és munkagépek, valamint a farmirányítási rendszerek között. Az Amazone ZA-TS termékcsaládja is ennek segítségével biztosít hatékony munkavégzést és tehermentesíti a vezetőt.

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Amazone TS szórószerkezet

A szóráskép igazítása

A GPS-Switch Section Control műholdalapú automatikus szakaszkapcsolás: a nagy munkaszélesség miatt elengedhetetlen a szóráskép kiigazítása. Az elektromos bevezetőrendszer-beállításnak köszönhetően a szerkezet képes finoman reagálni, a szórásszélesség bal- és jobboldali fordulatszám-szabályozással a széltől a közép felé csökkenthető, így akár hosszan és laposan kinyúló, ék alakú és kinyúló területek is optimálisan műtrágyázhatók. A terminált megfelelő Section Control licenccel használva akár 128 különböző szakaszoló kapcsolására is lehetőség nyílik! Automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a járműre koncentrálhat: a rendszer a GPS-Switch használata esetén lehetővé teszi a be- és kikapcsolási pontok műtrágyafajtától és munkaszélességtől függő beállítását. Mindkét érték kiolvasható a szórási táblázatból és megadható a kezelőfelületen.

A terminált megfelelő Section Control licenccel használva akár 128 különböző szakaszoló kapcsolására is lehetőség nyílik!

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Segít a GPS

Az Isobus terminál képes a Task Controller segítségével mind a gép-, mind a helyadatok begyűjtésére és tárolására. További előny a feladatok importálása-exportálása ISO XML formátumban, valamint az összesítések PDF alapú rögzítése. Az intuitív rendszer képes az alkalmazási térképek feldolgozására is – a munkát tovább könnyíti a területre való bejáráskor az automatikus szántóföld-felismerés.

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Amazone ZA-TS_2000

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Amazone ZA-TS_4200

Az Amazone által fejlesztett GPS-Track olyan párhuzamos nyomkövető, ami megkönnyíti a tájékozódást, zöld mezőkön vagy keréknyomok nélküli területeken automatikus művelőút-kapcsolást biztosít. Minden adat és minden beállítás elérhető az AmaTron 4 terminálon: akár az ujjunkkal is vezérelhetjük a csatolt rendszereket, így a komplett függesztett műtrágyaszóró ZA-TS termékcsaládot is.

Amazone ZA-TS műtrágyaszóró család – Precíz szórás a széleken is

Hazai forgalmazó:

AMAZONEN-WERKE KFT.

4031 Debrecen · Richter Gedeon út 30.

Tel: 52/888-145

amazone@amazone.hu

Címkék: amazone, műtrágyaszóró
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megszülettek az európai gazdatüntetések első eredményei

A gazdák európai szintű összefogásának hatására az Európai Bizottság néhány területen újragondolta a Közös ...