TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

Gépszemle - 2023.11.18

Egy gazdaság termésátlaga és ráfordításainak nagysága nagymértékben függ a vetés módjától. Az előtérbe kerülő forgatás nélküli és hagyományos talajműveléshez is sokféle talajba kell magokat precízen elhelyezni, olyan szemenkénti vetőgéppel, mint az AMAZONE Precea.

Új kihívások előtt áll a mezőgazdaság: gyorsan és szélsőségesen változik az időjárás, a háborús inflációban drágul a gép, az inputanyag és a gázolaj, miközben ingadoznak a terményárak. Bizonyos talajtípusokhoz és vetésforgóhoz nagyon előnyös lehet a talajt nem feldúló, hanem a bioszféráját (mikroorganizmusok, giliszták) és nedvességtartalmát megőrző minimalista, sekély művelés, sok üzemanyagot, traktorkopást takarít meg, és jól kihasználja a rövid időjárási ablakokat. Mégsem mindenütt, mindenkor alkalmazható, ezért többféle termesztési rendszerhez illeszthető, sokoldalú vetőgép lehet az ideális választás.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea 3000 ACC KX forgó lazítóval kombinálva

A vezető mezőgépgyártók közé tartozó, 140 éves tapasztalatú AMAZONE már nemcsak kiszolgál igényeket, hanem elébük megy, korábban mutat be újszerű gépeket, mintsem gondolnának rájuk a gazdák. A további sikeres munkához szemléletváltásra van szükség, amit megkönnyít az új nézőponthoz alkalmazkodó technológia és technika. Csak ki kell választani a helyi táblaméretekhez, egyéb adottságokhoz illő típust a kilenc Precea közül – és jó vetés után jó lesz az aratás!

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea 4500-2CCC vetőgépmodell

Aki haladni akar a korral, precíziósan gazdálkodik, a drága vetőmagot, műtrágyát nem találomra szórja ki, hanem a változatos viszonyoknak megfelelően. Ehhez szemenkénti vetőgép kell, amely minden egyes magot megfelelő pontban és mélységben helyez a földbe, és utána betakarja, optimális feltételeket biztosítva a keléshez.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea 12000 TCC 16 soros kivitel, nagy tartályokkal

Mindig pontos maglehelyezés

A Precea szemenkénti vetőgép a szántás utáni vetésnél és a mulcsvetésnél rendkívül precíz maglehelyezésével (megvezetőcsöve rövid, túlnyomásos adagolója nagy teljesítményű), kiváló munkájával és kényelmes kezelhetőségével tűnik ki. A különböző vázak maximálisan sokoldalúvá teszik. Az első osztályú magadagolás és műtrágyázás meggyőző akár 15 km/órás munkasebességgel is, tehát nagy a területteljesítmény! Az új, nagy teljesítményű adagolóhajtás és a PreTec első osztályú mulcsvető-csoroszlya tökéletesen illeszkedik egymáshoz. A két rendszer szinte a sebességtől és a terepfeltételektől függetlenül dolgozik. A lehelyezési pontosság az elsőtől az utolsó magig meggyőző. A FerTeC Twin tárcsás műtrágyacsoroszlya egyenletes mélységbe juttatja a műtrágyát. Az egyenletes kelés jórészt a PreTeC precíziós csoroszlyának köszönhető, amelynek nyomását automatikusan állítja be a SmartForce. A vetőgép optimalizált súlypontja és könnyű felépítése jóvoltából kisebb emelőerőt igényel a traktortól.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea 12000-TCC Egyszerű feltöltés big-bag zsákból

Bőséges tartálykapacitások

Az 55 vagy 70 literes vetőmagtartályok rendkívül egyszerűen tölthetők, egyenesen a zsákból. A tartályfedél fél kézzel nyitható. Opcionális töltési segítség juttatja a vetőmagot biztosan a tartályba, és könnyíti meg a töltési folyamatot. Különösen a visszamaradó mennyiségek leürítése megy gyorsan, egyszerűen, tiszta kézzel. A széria kiürülésérzékelő időben jelzi a terminálon a töltésszintet.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

Precea 6000-2CC Mindig pontos a maglehelyezés és a mag mélységi pozíciója

A 950 vagy 1250 literes műtrágyatartályokkal megfelelő a Precea tartaléka. A messze előrehúzott tartály optimálisan terheli a traktort. A meredek tartályfalak között a műtrágya biztosan csúszik az adagolóhoz, és csak kevés marad hátra. Kezelni és beállítani központilag lehet, balról, a SmartCenterrel. Az 1600 vagy 2200 literes FTender fronttartállyal sokoldalúan használható az AMAZONE Precea. Fronttartálya jó kilátást enged előre, ez nagyon hasznos közúton és szántóföldi forduláskor. Kapható takaróponyvás nyílt és nyomótartályos változatban. A nyomótartály különösen nagy mennyiségű műtrágyához javasolt. Ezenkívül még több kombinációt enged meg az FTender osztott tartálya.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea 3000 elülső tömörítővel

Egyszerű kezelni, vezérelni

Amilyen sokoldalú és univerzális a Precea, olyan egyszerű kezelni. A vetőtárcsa simán, szerszám nélkül cserélhető, még ha tele van is a vetőmagtartály. A gépkezelőt maximálisan tehermentesíti a SmartControl automatikus maglesodró-beállítás. Természetesen, mint minden modern, sokféleképpen beállítható eszköznek, a Precea vetőgépnek is részletes utasításokat kell adni. Ez könnyedén, intuitívan, hiba nélkül megy az ISOBUS-os rendszerrel, de másképpen is.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE FTender 2200 fronttartállyal kiegészítve 

Az AmaCheck kezelő számítógépet kimondottan a mechanikus magadagoló-hajtással és mechanikus műtrágya-adagolóval ellátott Precea Special gép felügyeletére tervezték. A kezeléshez nincs szükség ISOBUS-csatlakozásra a traktoron. A terminál áttekinthető, kényelmesen kezelhető. Az AmaScan 2 kezelő számítógéppel az AMAZONE optimális megoldást kínál a Precea Special géphez, ISOBUS-vezérlés nélkül, magas szintű kényelemmel. Az AmaScan 2 még több funkciót kínál, mint az AmaCheck kezelőterminál.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

AMAZONE Precea 6000-2CC Super modell

Az AMAZONE minden ISOBUS-képes géppel a legmodernebb technikát kínálja, szinte határtalan lehetőségekkel. Teljesen mindegy, hogy a gazda vagy a gépkezelő az AMAZONE kezelőterminálját vagy traktorja már meglévő ISOBUS-terminálját használja.

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

Precea 6000-2FCC Egyszerre vet, és juttat ki műtrágyát

Egy ilyen univerzális vetőgépcsaládon semmiféle helyi nehézségek nem foghatnak ki. Vetés után nyugodtan lehet várni az aratást!

AMAZONE Precea vetőgép – Ki mint vet, úgy arat!

A műszaki adatok csak tájékoztató jellegűek, és felszereltségtől függően eltérhetnek. Az országonkénti közúti közlekedési előírások (KRESZ) érvényes rendelkezéseit be kell tartani, emiatt előfordulhat, hogy külön engedélyeztetés szükséges. Ellenőrizni kell a traktorok megengedett tengelyterhelését és össztömegét. A felsorolt kombinációs lehetőségek nem minden gyártmányú traktorral valósíthatók meg.

Címkék: amazone, vetőgép, precea, vetés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

2024 az innováció éve a növénytermesztésben!

Az előző évek változatos kihívásai után idén az agráriumban az innováció és a fenntarthatóság kerül előtérbe.