A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Tovább bővül a Heliodor-paletta

A LEMKEN Heliodor rövidtárcsa hamarosan precíziós hígtrágya-kijuttató egységgel is kombinálható lesz.

Tovább bővül a Heliodor-paletta


2022 márciusától a LEMKEN Heliodor rövidtárcsa elérhetővé válik a Vogelsang DosiMat DMX precíziós kijuttatóegység felszereléséhez szükséges előkészítő készlettel. A két bevált munkagép kombinálásának eredménye egy olyan nagy teljesítményű kombináció, mely ideális a folyékony szerves trágyák alacsony veszteséggel történő, pontos kijuttatására és bedolgozására.

A Heliodor szilárd alapokat biztosít az ilyen típusú kijuttatásokhoz, mivel kompakt építésű és alacsony a vonóerőigénye, ezért kevés kiegészítő teljesítményre van szükség a traktortól emelőkapacitás és teljesítmény tekintetében. 
A DosiMat DMX a nagyon egyenletes hossz- és keresztirányú elosztásáról híres, amit extrém alacsony és magas kijuttatási mennyiségek esetén is képes folyamatosan tartani.

A két munkagép együtt történő működtetésének módja nagyon egyszerű. A hígtrágyát a DosiMat egységbe felülről lehet betáplálni, abban egy késekkel ellátott, áramlásra optimalizált rotorral szerelt berendezés homogenizálja, majd továbbítja a különálló kijuttatóegységekhez. A szálas és egyéb idegen anyagokat megbízhatóan feldarabolja a folyamat során, ami lehetővé teszi a kívánt pontos eloszlást és megelőzi a munkát félbeszakító dugulásokat. Ezt követően a hígtrágya a tömlőkön keresztül a Heliodor első tárcsasora mögötti zónába kerül, ahol a talajba történő injektálás után késedelem nélkül bedolgozza a második tárcsasor és a visszatömörítést végző henger.

A gazdaságosságot tekintve a Heliodor/DosiMat kombináció pontosan illeszkedik az aktuális trendekhez; az emelkedő műtrágyaárak mellett sok gazdálkodó szeretné felhasználni a hígtrágyában tárolt tápanyagokat. Ez a pontos kijuttatás és azonnali bedolgozás révén minimális nitrogénveszteség mellett elvégezhető, ami az eljárást nemcsak rendkívül gazdaságossá teszi, hanem megfelel a vizek védelmét szolgáló környezetvédelmi előírásoknak is.

helidorhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!


Címkék: rövidtárcsa, Lemken, Helidor